Acasă Politic Năstase nu mai candidează la nicio funcţie în Biroul Permanent de laCamera...

Năstase nu mai candidează la nicio funcţie în Biroul Permanent de laCamera Deputaţilor

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Liderul grupului deputaţilor PSD, Mircea Duşa, a precizat, pentru MEDIAFAX, că Adrian Năstase l-a anunţat că nu mai doreşte să candideze la nicio funcţie în Biroul Pemanent al Camerei, respectiv la cea de vicepreeşdinte, pe care o deţinea.

Potrivit lui Duşa, Năstase a motivat că face acest gest din respect pentru colegii din grupul parlamentar, având în vedere situaţia sa.

„Domnul Adrian Năstase m-a anunţat că nu mai doreşte să candideze la nicio funcţie în Birroul Permanent, la funcţia de vicepreşedinte al Camerei, spunând că face acest gest din respect pentru colegii din grupul parlamentar, având în vedere situaţia sa. Sunt destul de mâhnit că un parlamentar de calitatea şi experienţa domnului Adrian Năstase se retrage din conducerea Camerei şi va avea de suferit şi calitatea activităţii parlamentare. Sper că dânsul va fi foarte activ în grupul parlamentar şi ne va folosi experienţa sa”, a spus Duşa.

Mircea Duşa a precizat că cel care îl va înlocui pe Adrian Năstase în conducerea Camerei Deputaţilor urmează să fie desemnat miercuri în cadrul conducerii partidului şi în grupul parlamentar.

El a precizat că deputaţii PSD vor participa la şedinţa de plen de miercuri privind alegerea Biroului Permanent şi la prima şedinţă de Birou, apoi vor intra în grevă parlamentară.

Reamintim că Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare, luni, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în procesul „Trofeul calităţii”, în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

Potrivit minutei, pedeapsa aplicată este executorie.

Cristina Rotaru, unul dintre cei trei judecători din complet, a considerat că Năstase trebuie achitat în acest dosar pe motiv că fapta nu există.