Acasă Stirile zilei NASA planuieste sa captureze un ASTEROID pentru a-l transforma intr-o statie spatiala!

NASA planuieste sa captureze un ASTEROID pentru a-l transforma intr-o statie spatiala!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

NASA planuieste sa captureze un asteroid de aproximativ 500 de tone pentru a-l transforma intr-o statie spatiala.

24 nasa planuieste sa captureze un asteroid (2)Potrivit oficialilor din cadrul departamentului de stiinta si tehnologie de la Casa Alba, intreg planul pentru capturarea asteroidului va costa peste 2,5 miliarde de dolari.

Un raport al NASA, realizat in parteneriat cu Institutul de Tehnologie din California (Caltech), explica modul exact in care asteroidul urmeaza a fi capturat, potrivit Daily Mail.

O capsula special construita pentru aceasta misiune ar urma sa fie atasata de o racheta Atlas V, care va fi lansata catre asteroid. Odata ajunsa in apropierea asteroidului capsula va lansa o prelata special manufacturata de 15 metri in diametru, care a urma sa se infasoare in jurul asteroidului.

24 nasa planuieste sa captureze un asteroidDupa aceea, cu ajutorul rachetei si a sistemului de propulsie, dotat cu circa 300 de kg de combustibil, va opri traiectoria asteroidului si il va directiona intr-un punct gravitational neutru, intre Pamant si Luna.

NASA a refuzat sa comenteze asupra acestui proiect, deoarece, sustine ca este inca in negociere cu Casa Alba pentru aprobare. Cu toate acestea, se crede ca in maxim 10-12 ani proiectul va putea fi pus in aplicare. De asemenea, tehnologia din urmatorii ani ar putea permte totodata capturarea asteroizilor pentru extragerea fierului si a mineralelor din acestea.

Sursa: mediafax.ro