Muzeul figurilor de ceara vrea sa de lovitura cu Papa Francisc!

Muzeul figurilor de ceara din Roma il va reprezenta pe Papa Francisc in momentul primei aparitii la balconul bazilicii Saint-Pierre.

Statuia, care asteapta acordul oficial de la Vatican, ar trebui sa fie expusa publicului incepand de duminica, a declarat pentru AFP, Fernando Canini, directorul muzeului.

„Toata lumea ne spunea ca lipsea statuia Papei Francisc”, a spus el, explicand ca fabricarea acesteia – pe baza unei fotografii – a durat trei luni.

„In aceasta perioada de criza speram ca statuia Papei Francisc va contribui la cresterea numarului de vizitatori”, a completat acesta.

Statuia Papei Francisc se va alatura celei a predecesorului sau Papa Benedict al XVI-lea.

Loading...

Mainile si capul statuii sunt fabricate dintr-un amestec de ceara si silicon, utilizat in general de catre stomatologi, in timp ce restul corpului – imbracamintea alba papala – este din lemn si rasina.

Capul din argila a fost fabricat de un artist italian, Otello Scatolini, care a mai realizat statuia celebrului tenor Luciano Pavarotti si pe cea a cantaretului de rock Zucchero.

Canini a mentionat ca amestecul ceara-silicon a fost ales pentru a asigura durabilitatea in timp a statuii, tinand cont de numarul mare de vizitatori care vor veni sa se fotografieze langa ea.

„Noi l-am facut pe Papa Ioan Paul al II-lea din ceara si s-a topit”, a explicat acesta.

Clipb1222222222oard01

Sursa: mediafax.ro

Loading...
spre