Muzeul figurilor de ceara din Roma il va reprezenta pe Papa Francisc in momentul primei aparitii la balconul bazilicii Saint-Pierre.

Statuia, care asteapta acordul oficial de la Vatican, ar trebui sa fie expusa publicului incepand de duminica, a declarat pentru AFP, Fernando Canini, directorul muzeului.

„Toata lumea ne spunea ca lipsea statuia Papei Francisc”, a spus el, explicand ca fabricarea acesteia – pe baza unei fotografii – a durat trei luni.

„In aceasta perioada de criza speram ca statuia Papei Francisc va contribui la cresterea numarului de vizitatori”, a completat acesta.

Statuia Papei Francisc se va alatura celei a predecesorului sau Papa Benedict al XVI-lea.

Mainile si capul statuii sunt fabricate dintr-un amestec de ceara si silicon, utilizat in general de catre stomatologi, in timp ce restul corpului – imbracamintea alba papala – este din lemn si rasina.

Capul din argila a fost fabricat de un artist italian, Otello Scatolini, care a mai realizat statuia celebrului tenor Luciano Pavarotti si pe cea a cantaretului de rock Zucchero.

Canini a mentionat ca amestecul ceara-silicon a fost ales pentru a asigura durabilitatea in timp a statuii, tinand cont de numarul mare de vizitatori care vor veni sa se fotografieze langa ea.

„Noi l-am facut pe Papa Ioan Paul al II-lea din ceara si s-a topit”, a explicat acesta.

Clipb1222222222oard01

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.