Acasă Sanatate Mugurii de brad, un remediu minune pentru sanatatea ta!

Mugurii de brad, un remediu minune pentru sanatatea ta!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Mugurii de brad sunt remediu minune datorita valorii terapeutice care poate vindeca diferite boli. Bradul este un gen care cuprinde aproximativ 45-55 de specii de conifere din familia Pinaceae, raspandite preponderent in zonele muntoase ale emisferei nordice.

Pe langa valoarea economica, ecologica si estetica deosebita, aceste rasinoase ascund si virtuti tamaduitoare. Bradul se mai utilizeaza in cosmetica, alimentatie (sucuri naturale din muguri) si diverse tratamente.

Pentru diverse terapii se folosesc mugurii de brad sau de molid care se formeaza primavara devreme. Au o culoare deosebita, de verde crud, catifelat. Perioada de recoltare poate incepe in prima jumatate a lunii mai si se poate extinde chiar si in luna iunie in unele zone mai inalte, zone montane. Sunt indicate zonele nepoluate. Se recolteaza cand dimensiunile au ajuns la 3 cm si nu au depasit 7 cm.

Dupa culegere, mugurii de brad pot fi consumati cruzi pentru stimularea poftei de mancare sau pentru improspatarea respiratiei. Ca si bradul, mugurii au proprietati antimicrobiene, ajuta la vindecarea mai rapida a bolilor respiratorii si la stimularea sistemului imunitar.

Pentru utilizarea externa, mugurii se folosesc in caz de dureri reumatice sub forma de cataplasme. Mugurii de brad au proprietati antibiotice si antiseptice, dar si calmante.

Sunt folositi in special la prepararea unui sirop, care poate fi consumat pe tot parcursul anului.

Siropul din muguri de brad este un bun antiseptic si un foarte bun tonic, ajuta la combaterea tusei si a bronsitei. Administrarea sa ajuta la vindecarea afectiunilor respiratorii acute.

Are un bogat continut in vitamina C, fiind recomandat in tratarea asteniilor si a starilor de stres.

Mai este si un excelent indulcitor pentru ceaiuri, fiind recomandat si copiilor. Diluat cu apa minerala, poate fi o excelenta bautura tonica si racoritoare, recomanda in caz de febra dar si pe timpul verii.

Inhalatiile cu infuzie din muguri de brad desfunda caile respiratorii, vindeca raceala in stadiul incipient, activeaza circulatia sangelui si reda tenului stralucirea.

Din mugurii de brad proaspeti sau uscati se prepara o infuzie ce poate fi utilizata in caz de tuse, anemie, migrene, oboseala, boli digestive.

Baile cu muguri de brad sunt recomandate in cazul unei circulatii deficitare, impotriva unor infectii, si chiar si in cazuri de paralizie si accident vascular cerebral.

Specialistii recomanda ca in camera sa avem crengute proaspete de brad pe tot parcursul anului, deoarece sunt benefice intregului nostru organism.

Sursa: realitatea.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos