Acasă Stirile zilei Moscova furioasa pentru inchiderea spatiului aerian

Moscova furioasa pentru inchiderea spatiului aerian

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ucraina si Romania au trezit furia oficialilor rusi dupa ce cele doua tari si-au inchis spatiul aerian pentru un avion guvernamental rus. La bordul acestuia se aflau vicepremierul Dmitri Rogozin, ministrul culturii Vladimir Medinski si un grup de deputati, printre care si Leonid Slutki, seful Comisiei pentru afacerile cu CSI din Duma de Stat, care figureaza pe lista cu sanctiuni a UE.

„Orice stat care intreprinde masuri ostile fata de Federatia Rusa, inclusiv inchiderea spatiului aerian, ar trebui sa inteleaga faptul ca din partea Rusiei va urma un raspuns”, a amenintat luni Aleksei Puskov, presedintele Comisiei pentru afaceri internationale din Duma de Stat (camera inferioara), citat de agentia de presa RIA Novosti.

Orice stat care intreprinde actiuni ostile fata de Rusia trebuie sa porneasca de la faptul ca ar putea deveni obiectul unor represalii de acelasi gen, a mai avertizat liderul parlamentar rus. „Altfel zis, daca exista sentimentul ca asupra Rusiei se poate exercita acum presiune, intrerupand zborurile membrilor guvernului sau, cred ca ar trebui sa le aratam ca vor urma represalii’, a afirmat Puskov, in declaratia pentru RIA Novosti.

Cu toate acestea, el nu vede necesitatea adoptarii unui proiect de lege care sa limiteze zborurile NATO in spatiul aerian al Rusiei, estimand ca puterea executiva de la Moscova ar putea lua masuri adecvate in acest sens.

Rusia, in opinia sa, ar trebui sa avertizeze Ucraina ca astfel de interdictii vor avea consecinte. ‘Nu putem permite acestui guvern (al Ucrainei), care nu si-a dovedit inca legitimitatea, sa actioneze astfel fata de tara noastra’, a mai spus el, adaugand ca, daca astfel de practici vor continua, Rusia trebuie sa-si rezerve dreptul ca in orice moment sa intrerupa zborul — fie prin inchiderea spatiului aerian pentru puterea nelegitima ucraineana, fie sa intoarca avionul din zbor, asa cum s-a intamplat la sfarsitul saptamanii trecute cu avionul oficial rus, in zborul spre si dinspre Chisinau la Moscova.