La JPMorgan Chase, un robot verifica tranzactii financiare care ii tineau ocupati pe cei dine chipa juridica pentru mii de ore, scrie Bloomberg.

Programul, care se numeste COIN (de la Contract Intelligence) reuseste sa realizeze job-ul extrem de dificil de interpretare a contractelor de imprumuturi comerciale, a intrat online in iunie, si a reusit sa economiseasca 360.000 de ore lucrate in fiecare an de avocatii din companie. Software-ul poate face review-ul unui document in cateva secunde si este mai putin probabil sa greseasca. De asemenea, nici nu-si ia vreodata concediu.

in timp ce industria financiara flirteaza de mult cu inovatiile tehnologie, o noua era a automatizarii a inceut sa vina puternic in lumina reflectoarelor, in conditiile in care puterea de calcul ieftina vine in ajutorul firmelor mari, care se tem ca vor pierde clientii in favoarea startup-urilor, scrie ZF.

Facuta posibila de investitia in machine learning si de o noua retea privata de cloud, COIN este doar startul pentru cea mia mare banca din SUA. Firma a pornit recent hub-uri de tehnologie pentru echipe specializate in big data, robotics si infrastructura cloud pentru a gasi noi surse de venit, concomitent cu reducerea cheltuielilor si riscurilor.

Impulsionarea procesului de automatizare si crearea unor ”unelte” pentru bancheri si clienti incepe sa ocupe o parte tot mai mare din bugetul de tehnologie de 9,6 miliarde de dolari al companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.