Acasă World Moment istoric! Un robot a facut in cateva secunde pentru cea mai...

Moment istoric! Un robot a facut in cateva secunde pentru cea mai mare banca din SUA ce le-a luat avocatilor 360.000 de ore!

A sign is seen outside the headquarters of JP Morgan Chase & Co in New York, in this file photo taken September 19, 2013. JPMorgan Chase & Co said on Tuesday it is aiming to save around $1.4 billion in annual expenses by cutting costs and simplifying businesses mainly in its consumer- and investment-banking units. REUTERS/Mike Segar/Files (UNITED STATES - Tags: BUSINESS)
Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

La JPMorgan Chase, un robot verifica tranzactii financiare care ii tineau ocupati pe cei dine chipa juridica pentru mii de ore, scrie Bloomberg.

Programul, care se numeste COIN (de la Contract Intelligence) reuseste sa realizeze job-ul extrem de dificil de interpretare a contractelor de imprumuturi comerciale, a intrat online in iunie, si a reusit sa economiseasca 360.000 de ore lucrate in fiecare an de avocatii din companie. Software-ul poate face review-ul unui document in cateva secunde si este mai putin probabil sa greseasca. De asemenea, nici nu-si ia vreodata concediu.

in timp ce industria financiara flirteaza de mult cu inovatiile tehnologie, o noua era a automatizarii a inceut sa vina puternic in lumina reflectoarelor, in conditiile in care puterea de calcul ieftina vine in ajutorul firmelor mari, care se tem ca vor pierde clientii in favoarea startup-urilor, scrie ZF.

Facuta posibila de investitia in machine learning si de o noua retea privata de cloud, COIN este doar startul pentru cea mia mare banca din SUA. Firma a pornit recent hub-uri de tehnologie pentru echipe specializate in big data, robotics si infrastructura cloud pentru a gasi noi surse de venit, concomitent cu reducerea cheltuielilor si riscurilor.

Impulsionarea procesului de automatizare si crearea unor ”unelte” pentru bancheri si clienti incepe sa ocupe o parte tot mai mare din bugetul de tehnologie de 9,6 miliarde de dolari al companiei.