Acasă Stirile zilei Moise Guran detoneaza bomba in curtea primarului Capitalei! Cu cat a dat...

Moise Guran detoneaza bomba in curtea primarului Capitalei! Cu cat a dat un imobil catre Hexi Pharma!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Hexi Pharma a platit primariei Capitalei 60 de mii de euro pe un spatiu comercial de 200 de metri patrati, ultracentral, langa piata Unirii, acolo unde este sediul central al companiei. Pretul tranzactiei este de trei ori sub cel al pietei – dupa cum sustin specialistii, iar cumpararea acestuia a avut loc in 2004 si poarta semnatura primarului de atunci, Traian Basescu, scrie biziday.

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a declarat la sfarsitul anului trecut ca dosarul Hexi Pharma este aproape de finalizare, o solutie fiind asteptata pana la sfarsitul anului sau in primele zile ale anului viitor.

„Dosarele care sunt in atentia publicului urmeaza un curs spre solutionare. Spre sfarsitul anului se face un efort ca ele sa fie solutionate. si acest dosar e in faza de finalizare si vom avea o solutie probabil pana la sfarsitul anului sau in primele zile ale anului urmator”, a declarat Augustin Lazar inainte de a participa la o sedinta a CSM.

In ceea ce priveste dosarul mineriadei, procurorul general spune ca acest dosar este „ceva mai complex”, dar si el este spre stadiul de finalizare.

Ancheta in cazul Hexi Pharma a inceput in primavara, dupa ce in presa au aparut informatii legate de diluarea biocidelor vandute de firma Hexi Pharma spitalelor din Romania. Prejudiciul in dosar este estimat la aproximativ 70 de milioane de lei.

Patronul companiei, Dan Condrea, a murit la scurt timp dupa izbucnirea scandalului, intr-un accident de masina.

Procurorii Parchetului inaltei Curti de Casatie şi Justitie fac cercetari pentru infractiunea de participaree improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor.

Rezultatul analizelor facute la un laborator din Cehia pe produsele Hexi Pharma arata ca dezinfectantii erau diluati. Initial, produsele Hexi Pharma au fost testate la Institutul de Cercetare Cantacuzino, concluzia fiind ca „aproape in totalitate produsele sunt corespunzatoare din perspectiva eficacitatii”.

Directorul Hexi Pharma, Flori Dinu, fosta sotie a lui Dan Condrea si fratele acesteia sunt persoanele puse deja sub acuzare in acest caz. Flori Dinu este acuzata de procurorii PICCJ de 128 de infractiuni de inşelaciune şi participare improprie la zadarnicirea combaterii bolilor.

in 12 mai, Ministerul Sanatatii a recomandat suspendarea folosirii produselor Hexi Pharma, orice utilizare dupa aceasta data fiind facuta pe raspunderea managementului spitalelor.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos