Cea mai noua teorie stiintifica demonstreaza ca moartea nu este un terminal, ci ne pregateste pe noi ca oameni pentru un nou apogeu.

 

Desi corpurile umane sunt programate sa se autodistruga, notiunea de eu pare un concept transcendental. Notiunea de eu pare izvorul unei energii care ar putea fi imateriala, este total necunoscuta si nu provine din lumea noastra.

Recent, cercetatorul Robert Lanza vorbeste despre biocentrism. Universurile paralele exista simultan, indiferent ce se produce in ele. Desi corpul se autodistruge, eul ramane o forma a energiei transcedentale. Este o forma de energie care nu moare.

Daca aceasta forma de energie, eul, ar apartine lumii noastre, asa cum spune Lavoisier s-ar transforma. Dar daca apartine multiuniversurilor, ar putea transcede de la un univers la altul, printr-un mecanism care ne scapa si din cauza faptului ca avem o capacitate de intelegere care se limiteaza la lumea noastra.

Ne vine greu sa disociem in gandirea noastra timpul de spatiu. Ne-am obisnuit sa privim nasterea si moartea ca fapte ale spatiului. Pentru noi, ele apar si dispar din spatiul nostru.

Intr-o lume atemporala exista moarte?

Toate conceptele sacre vorbesc despre perpetuarea in timp, dincolo de moarte. Toate se refera la o lume a spiritului ca o aluzie la multiuniversuri, din care poate provenim si spre care ne ducem. Iar, daca ne ducem, inseamna ca nu murim. Trecem intr-o alta lume. Din pacate, nu stim care.

Academicianul Eugen Macovschi vorbeste despre energia noetica, capacitatea noastra de a gandi abstract. El sustine ca asa cum un camp magnetic nu dispare imediat in cazul intreruperii curentului electric care l-a generat, asa se intampla cu energia noetica in cazul mortii. Dupa moarte, campul nostru noetic continua sa existe in spatiu, pana se stinge. In toata aceasta perioada, este capabil sa actioneze asupra altor oameni.

Antropologul belgian Gilbertte Vouse sustine ca in clipa mortii intervin transformari care declanseaza o reactie fobica, datorita perceptiei pericolului. Cei care sunt claustrofobi vor trece prin tunelul spre alta dimensiune diferit fata de persoanele care nu au astfel de probleme. Trecerea pentru ei va fi mai dificila. Studiile efectuate de catre psihologii scotieni arata ca acest tunel de trecere are anumite repere fixe, pe care toti subiectii le-au amintit. Aceste repere sunt de natura vizuala dar si de traire, simtire.

Intrarea in tunel se face fie foarte rapid, fie deosebit de lent, dar tunelul este acelasi mereu in descrieri. Peretii sunt colturosi ca intr-o pestera, prezenta unei lumini odihnitoare in tunel, cele trei cercuri concentrice de la capatul tunelului, luminoase, placute privirii.

Aceste viziuni sunt insotite de senzatii scurte de placere. Cercetatorii scotieni au ajuns la concluzia ca trecerea spre alta dimensiune sau existenta este un fapt real, atata timp cat toti subiectii au facut aceeasi descriere. Experientele din laborator facute pe soareci albi, arata ca in momentul mortii , creierul degaja o energie electromagnetica care nu a putut fi identificata sub aspectul frecventei.

La persoanele care mor in somn se produce acelasi fenomen ca la soarecii albi. Energia degajata de creier in acele momente, este foarte mare deoarece ea paraseste trupul. De fapt ea este spiritul. Energia spiritului extrage o parte din informatiile din memorie cu care va calatori.

Spiritul care provine dintr-un creier informat 98% vizual, poate vedea pe toata suprafata sa, ca un glob ocular sau ca o bila, de aici tunelul ca forma de trecere. Simularile pe calculator care au vizat aceasta ipoteza, arata ca o sfera in rostogolire care ar putea vedea pe intreaga sa suprafata ar crea iluzia perfecta a tunelului, descris de cei care s-au intors printre noi. Declaratiile celor care au trecut prin acest tunel sugereaza ideea ca spiritul ar fi o entitate care este hranita numai prin senzatii si placere, cat poposeste in zona materiala. Viata dupa viata un mister pe care omenirea nu l-a descifrat inca.

Sursa: efemeride.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.