Acasă Stirile zilei Mitropolitul Olteniei, mesaj pentru ambasadele pro homosexualitate: In casa noastra noi decidem! Dintr-o...

Mitropolitul Olteniei, mesaj pentru ambasadele pro homosexualitate: In casa noastra noi decidem! Dintr-o tara crestin ortodoxa, am ajuns o tara de ucigasi!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Mitropolia Olteniei a organizat la Craiova, in perioada 2-4 mai, Simpozionul National „Familia traditionala si provocarile ei actuale”, eveniment la care au luat parte juristi, pedagogi, teologi si membri ai Coalitiei pentru Familie.

Printre vorbitori s-au aflat doctorul Pavel Chirila, profesorul Radu Carp sau lectorul universitar dr. Vasile Cretu de la Facultatea de Teologie „Iustinian Patriarhul” din Bucuresti.

Cuvantul de deschidere i-a apartinut episcopului locului, iPS Irineu, Mitropolitul Olteniei. in mesajul sau, iPS Irineu a vorbit despre necesitatea intaririi familiei, dar si despre nevoia de a proteja drepturile copiilor nenascuti.

„Partea importanta a familiei este… intregul. Ca sa privim intregul, trebuie sa privim casatoria in toate laturile ei. si acest lucru trebuie luat in seama, chiar daca nu o spunem cu un program bine stabilit, dar trebuie sa gandim si asupra acestei anomalii care este pruncuciderea, avortul, care au ajuns la extrem.

Dintr-o tara crestin ortodoxa, am ajuns o tara de ucigasi”, a spus Arhiepiscopul Craiovei, scrie activenews.

Ierarhul a deplans modul in care unele persoane privesc copilul si familia, doar ca mijloace economice. Acesta a mai adaugat ca nu poti fi impotriva familiei si crestin.

„Idealul este familia, pentru ca vrem ca prin familie sa ne realizam, sa crestem si sa nastem copii si acestia sa devina sfinti. Idealul dintotdeauna al crestinismului a fost omul sfant. Azi, uneori pare sa incline balanta spre omul economic si auzim deseori, in mass-media sau la unele persoane, „copilul este o investitie de lung termen”. Iata ce am ajuns! O investitie de lung termen. Aici este problema noastra! Suntem cuprinsi de acest mimetism si cream confuzii grave care starnesc vartejuri in existenta noastra si de multe ori nu le mai dam de capat, pentru ca nu mai credem suficient in Dumnezeu sau credinta noastra este foarte slaba. Daca vorbim de familie, vorbim despre dreptul lui Dumnezeu. Familia este dreptul lui Dumnezeu! Nu poti sa fii impotriva familiei si sa fii impacat cu Dumnezeu. Nu poti sa fii impotriva copilului si sa fii impacat cu Dumnezeu, intrucat stim ca pacatele care atenteaza asupra familiei sunt pacate capitale”, a declarat el.

iPS Irineu a afirmat raspicat ca in Romania nu poate dicta cineva din afara si ca poporul roman trebuie sa decida in treburile sale. Este binecunoscut sprijinul pe care ambasadele straine l-au acordat de-a lungul timpului cauzei homosexuale din Romania.

„Acest demers al fratilor nostri este foarte important si speram ca el sa aiba un succes deosebit. Sunt convins ca au fost si altii care voiau sa semneze pentru declansarea acestui referendum. Nu sunt in Romania doar 3 milioane de romani. Toti trebuie sa gandeasca laolalta si ma adresez si celor care sunt clerici, superiori si de mijloc: e necesar ca Biserica sa fie intrutotul implicata in acest demers! Ca si cum cineva ne-ar dicta ce sa facem in casa noastra. in casa noastra noi decidem! Nu sunt cei care sunt la Bruxelles sau in alta parte, nu trebuie sa ne dea principii de viata, cei care sunt semnul sau inspiratia unei patimi, ci noi suntem aceia care decidem.

Daca pe vremuri, se murea pentru un ideal si oamenii au fost condamnati pentru idealul lor, oare acest ideal – familia, nu merita a fi aparat cu mare darzenie? Desigur ca da! Asadar, desi suntem putini in demersul nostru, mai ales intr-o Europa care sa fie ideala, vorbim despre drepturile omului, dar nu vorbim despre drepturile morale, nu vorbim despre dreptul lui Dumnezeu, despre drepturile credinciosului… Aceste drepturi exista.

Suntem oameni, populatii, suntem membri ai acestei Europe. A ne teme de orisice zvon, porunca sau orice mai vine din orice parte a lumii, inseamna ca nu avem stabilitate, nu avem principii sanatoase si vanturile cam bat pe la noi, pe unii prin capete, pe la altii prin suflete, pe la altii prin vointa. Speram sa vedem realizat acest demers si sa continuam mai departe sa aducem si celelalte elemente necesare familiei: copiii, cresterea lor, educatia lor si viata lor in societate”, a incheiat Mitropolitul Olteniei.