Acasă World Misterul tunelului subteran care leaga Scotia de Turcia! Este vechi de 12.000...

Misterul tunelului subteran care leaga Scotia de Turcia! Este vechi de 12.000 de ani

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Exista nenumarate tuneluri subterane si incaperi ce dateaza din Antichitate si strabat continentul european. Aceste tuneluri masive, subterane, cu o vechime de 12.000 de ani, au fost construite de populatii antice, care aveau cunostinte mult mai avansate decat este acceptat astazi de cei mai multi cercetatori.

Acum mai bine de 12.000 de ani, oamenii Antichitatii europene au inceput construirea unor tuneluri subterane pe intregul continent. Nimeni nu cunoaste de ce si cum au fost construite aceste tuneluri, dar ne dezvaluie cele mai incredibile capacitati pe care le aveau oamenii acum mii de ani. De fapt, acum 10.000 de ani, omul a ridicat cele mai fascinante structuri antice cunoscute pana in zilele noastre.

Dovada: Gobekli Tepe. Arheologii au descoperit in Germania moderna, mii de tuneluri subterane care dateaza din Epoca Pietrei. Aceste tuneluri sunt raspandite in Europa, din Scotia pana in Turcia, iar functionalitatea lor originala inca pune in dificultate lumea stiintifica.

Care a fost scopul acestor misterioase tuneluri? Erau folosite ca refugii in cazul unor amenintari majore? Aceste incaperi uriase erau folosite pentru ritualuri religioase? Sau acolo erau ascunse bunurile din calea pradatorilor? Am putea banui ca, acum 12.000 de ani, populatiile luau in calcul si pericolul unui cataclism global.

In Europa, arheologii au inceput sa exploreze numeroasele tuneluri. Multi cercetatori, printre care si Dr. Heinrich Kusch, sunt de parere ca aceste contructii megalitice sunt echivalentul autostrazilor din zilele nostre, permitand, astfel oamenilor sa ajunga in cele mai indepartate locuri de pe continent. in cartea „Secrets of the underground door to an Ancient World” („Tore zur Unterwelt”), Dr. Kusch ne spune ca dovezile existentei unor tuneluri subterane au fost gasite sub zeci de asezari neolitice de pe continentul european. Aceste tuneluri imense sunt vazute ca „autostrazi antice”.

Interesant este faptul ca ele inca exista astazi pe teritoriul Europei, iar cercetatorii abia acum incep sa le localizeze si sa le descopere.

Dr. Kusch afirma ca „De-a lungul Europei, exista mii de astfel de tuneluri – din nordul Scotiei pana jos, la Mediterana. Ele se intersecteaza cu cavitati, in unele locuri mai largi. Exista si asezari cu incaperi. Nu toate sunt legate intre ele pentru ca reteaua subterana este imensa”.

In cartea sa, profesorul Dr. Henry Kusch de la Universitatea Karl-Frazen din Graz, impreuna cu sotia sa, Ingrid analizeaza si reteaua de tuneluri localizate in regiunea Styria, Austria, ale caror scop ramane un mister.

Nu exista nicio explicatie satisfacatoare din partea cercetatorilor despre functionalitatea tunelurilor. Dar, testele cu carbon au aratat existenta unui material organic gasit in tuneluri, care dateaza de mii de ani. Multe dintre aceste incaperi sunt conectate cu locuri interesante sau asezari antice. Intrarile tunelurilor se gasesc adesea langa ferme vechi, biserici si cimitire sau in mijlocul padurilor. Aceste tuneluri au fost construite de oameni care stiau foarte bine ce fac. Constructorii aveau un spectru larg de cunostinte si au creat tunelurile in asa fel incat au rezistat zeci de mii de ani.

De fapt, mesterii antici le-au creat prin metoda zig-zag pentru a suporta greutatea imensa a pamantului. Alte tuneluri similare au fost descoperite pe toata intinderea Europei. Exista urme de tuneluri subterane in Spania, Turcia, Anglia, Ungaria si Bosnia. Nimeni nu a putut da, inca o explicatie unanim acceptata referitor la motivul construirii acestora.

Unii experti sunt ferm convinsi ca reteaua extensiva de tuneluri a fost construita de populatiile antice pentru a se proteja de pericolele lumii de afara. Altii raman la ideea ca erau necesare pentru traversarea Europei in cazul izbucnirii unor razboaie sau epidemii.

Se mai crede ca aceasta retea de tuneluri din Europa reprezinta doar o mica descoperire care va conduce pe viitor la descoperirea unei lumi subterane foarte vaste.

Comunitatea stiintifica la extreme. Oamenii au creat structuri impresionante in Antichitate, acum zeci de mii de ani, care ne ridica multe semne de intrebare astazi. Dar arheologii promoveaza ideea ca tot acei oameni erau extrem de primitivi. Descoperirile incredibile de la Gobekli Tepe, Piramidele egiptene sau Stonehenge demonstreaza exact contrariul – stramosii nostri au dezvoltat tehnologii foarte avansate care le usurau activitatile zilnice si, chiar garantau perpetuarea speciei in conditii vitrege.

Descoperirea vastelor retele de tuneluri subterane indica foarte clar ca omul din Antichitate nu si-a petrecut viata vanand animale si culegand fructe, ci s-a dedicat ingineriei care necesita design si resurse intelectuale enorme.

Aceste tuneluri nu se gasesc doar in Europa. Foarte multe culturi de pe Glob care mentioneaza existenta unor tunele similare, ne conduc spre o lume subterana. Potrivit indienilor Macuxi de pe Amazon, o vasta retea de tuneluri face legatura intre lumea noastra si incaperi misterioase situate sub pamant.

Indienii Macuxi sunt populatii indigene care traiesc in jurul Amazonului, in tari precum Brazilia, Guyana si Venezuela. Potrivit legendelor locale, stramosii lor sunt Copiii Soarelui, creatorii Focului si bolilor si protectorii nucleului pamantesc.

Legendele orale vorbesc despre o intrare spre interiorul Pamantului. Pana in 1907, Macuxi puteau intra intr-un fel de caverne si au calatorit 13-15 zile pana au ajuns in interiorul Pamantului. La acel capat al lumii, traiesc asa-zisii giganti, creaturi cu inaltimi de pana la 3-4 metri.

Tragedia i-a lovit pe Macuxi in 1907, cand au sosit trei englezi, din ordinul monarhului lor, in cautare de diamante. Zona Macuxi prezinta, teoretic, si azi interes pentru extractia diamantelor. Datorita explorarilor intense inca din 1912, zona s-a micsoarat foarte mult, iar prospectarea diamantelor nu mai este profitabila, cum era la acea vreme, cand Coroana Brianica exploata localnicii Macuxi. Unul dintre acestia a fost foarte neinspirat cand le-a aratat englezilor intrarea intr-o caverna.

Strainii au trimis o scrisoare maiestatii, in care descria plajele cu diamante din belsug si tuneluri vulcanice foarte vechi si precise care duc spre o lume interioara. Exploratorii englezi s-au aventurat in aceasta calatorie si nu s-au mai intors niciodata. in locul lor au venit gigantii care i-au pedepsit pe indigeni pentru divulgarea secretului si nu le-au mai permis niciodata sa intre in tuneluri. Macuxi de azi, cei mai batrani dintre ei isi calculeaza varsta dupa calendarul Lunii, dar nu se pot impaca cu gandul ca nu mai au acces in Paradis, arata cyd.