O piramida de dimensiuni foarte mari a fost descoperita pe data de 19 septembrie 2013, pe teritoriul dintre insulele Sao Miguel si Terceira din Azorele portugheze.

 

Baza piramidei este perfect patrata si varfurile patratului sunt orientate catre cele patru puncte cardinale. Inaltimea a fost estimata la 60 de metri, iar aria bazei la 8000 de metri patrati, folosindu-se tehnologie digitala prin GPS.

Institutul Hidrografic al Marinei portugheze are misiunea de a analiza informatiile pentru a determina daca structura piramidala este construita de om sau nu. Sarcina pare simpla, insa este mai complicata decat ne-am putea imagina: acest mister nu a fost elucidat nici macar in cazul arhi-cunoscutelor piramide egiptene.

Structura a fost descoperita intr-o zona din mijlocul Atlanticului acoperita de apa de aproximativ 20.000 de ani. Luand in considerare faptul ca in timpul acela trecusera 2000 de ani de la epoca glaciara precedenta si ultima glaciatiune era la apogeu, putea fi responsabila pentru construirea piramidei orice civilizatie, umana sau nu, care existase acolo dinaintea erei glaciare.

Marina portugheza nu a reusit sa determine originile piramidei, inca, dar multi isi pun intrebarea de ce nu a fost raportata mai devreme de sfarsitul lui 2012 existenta acestei structuri.

1no1

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.