Miscarea Food Revolution, initiata de Jamie Oliver, ajunge si in Romania, cu evenimentul „Micii bucatari”, care va avea loc in Bucuresti, pe 18 august.

Atelierul „Micii bucatari” este primul eveniment organizat de Food Revolution Romania impreuna cu editura Curtea Veche si Libraria Bastilia. Evenimentul va avea loc pe 18 august, de la ora 10.30, la restaurantul frufru (Str. Batistei, nr.1).

Atelierul se adreseaza copiilor cu varste intre 3 si 5 ani, care vor asculta o poveste antrenanta si vor invata sa prepare, inspirati de retetele lui Jamie Oliver, un iaurt de bivolita cu fructe de padure si miere proaspat scoasa din stup. Intrarea este libera, iar numarul maxim de familii care pot participa la eveniment este limitat, tocmai de aceea participarea se face pe baza de rezervare.

Echipa Food Revolution Romania, recent desemnata sa promoveze un stil de viata sanatos chiar de catre Jamie Oliver, este coordonata de Daniela Miscov, fondatoarea atelierului de povesti si teatru interactiv Artelier D.

Alaturi de editura Curtea Veche si Libraria Bastilia, Food Revolution Romania isi propune sa incurajeze o alimentatie corecta de la cele mai fragede varste, prin seria de evenimente „Micii bucatari”, in care arta de a spune povesti va fi impletita cu pasiunea pentru mancarea sanatoasa.

Faimosul bucatar Jamie Oliver, protagonist al unor numeroase show-uri TV culinare, a inceput campania „Food Revolution” pentru a lupta cu obezitatea din scolile americane, dupa succesul inregistrat in Marea Britanie prin „Ministry of Food„, cea mai ampla campanie nationala de incurajare a oamenilor sa renunte la mancarea de tip fast food si sa se intoarca la obiceiul sanatos de a gati. La baza acestor initiative stau retetele din volumul „Jamie’s Ministry of Food” („Jamie, ministrul hranei sanatoase”, Curtea Veche Publishing, 2012) – tradus in Statele Unite ca „Jamie’s Food Revolution”, prin care Jamie Oliver vrea sa demonstreze ca „oricine poate invata sa gateasca in 24 de ore”.

Urmatorul eveniment din seria „Micii bucatari” va avea loc la Libraria Bastilia (Piata Romana, nr. 5) pe data de 15 septembrie si va prezenta o aventura in jurul volumului „Inchide ochii! Povestea semintei” de Dumitru Radu Popa, alaturi de „seminte si fructe care te fac mare”: dovleac, floarea-soarelui, alune, migdale, stafide, nuci si fistic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.