Acasă Stirile zilei Miscare fara precedent! Magistratii au protestat in strada fata de Legile Justitiei!...

Miscare fara precedent! Magistratii au protestat in strada fata de Legile Justitiei! „Poate nu este totul pierdut”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Aproximativ 500 de magistrati din Capitala au protestat in tacere, luni seara, pe treptele Curtii de Apel Bucuresti, fata de modificarea legilor justitiei, dar si fata de modificarile Codurilor penale. Proteste similare ale magistratilor au avut loc in cursul zilei si la Constanta, Cluj-Napoca, Braila, Slatina sau Brasov.

Protestul magistratilor din Capitala are loc la aceasta ora pe treptele Curtii de Apel Bucuresti, magistratii avand coli A4 cu textul juramantului de credinta: „Jur sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar drepturile si libertatile fundamentale ale persoanei, sa-mi indeplinesc atributiile cu onoare, constiinta si fara partinire. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!”.

Protestul s-a desfasurat in tacere.

Soferii au claxonat in semn de sustinere atunci cand au trecut prin fata cladirii, iar trecatorii i-au aplaudat.

„Noi suntem aici pentru niste principii si speram ca aceste legi sa nu fie adoptate in aceasta forma, de fapt de-asta suntem aici. Nu cred ca dupa Revolutie a mai fost un prostest al magistratilor. Speranta moare ultima, iar noi suntem asa, mai tenace de felul nostru, poate nu este totul pierdut si cei din Parlament vor tine cont de ce spunem noi si de ce spun oamenii. Modificari care ne afecteaza? Pai sunt foarte multe. Limitarea probatoriului, inregistrarile video despre care vorbeste toata lumea, imposibilitatea folosirii datelor obtinute din perchezitiile informatice, alte date decat cele pentru care a fost emis mandatul. Sunt foarte multe. De-asta si noi ne-am apucat sa facem acele mici povestioare pe retelele de socializare, pentru ca oamenii sa inteleaga despre ce este vorba”, a declarat procurorul Antonia Diaconu, citata de news.ro.

Protestul a durat aproximativ o ora, incheindu-se in aplauze.

In cursul acestei zile, au avut loc proteste in strada ale magistratilor in mai multe orase, precum Cluj-Napoca, Constanta, Brasov, Braila, Galati sau Slatina, unde judecatorii si procurorii au protestat pe treptele instantelor.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos