Ministrul Finantelor Publice se da cocos in fata multinationalelor pe care le ameninta ca trebuie sa plateasca impozite pe profit si sa respecte Romania prin acest lucru. Potrivit Agerpres.ro numai de la o companie din domeniul petrolier peste 200 de milioane de euro.

 „Le spun companiilor multinationale ca Romania este o tara cu un climat fiscal foarte bun pentru a investi, ca Romania este tara care ofera o fiscalitate dintre cele mai reduse din Europa si le spun, totodata, companiilor multinationale care nu achita impozit pe profit in Romania si care incearca sa evite plata impozitelor si taxelor in Romania ca vor trebui sa respecte Romania si pe romani si sa plateasca aceste impozite si taxe, la fel cum o fac in toate celelalte tari membre ale Uniunii Europene sau in afara Uniunii Europene”, a afirmat Ionut Misa, intrebat ce le transmite investitorilor.

Acesta a aratat, in cadrul unei prezentari, ca Guvernul a luat masuri pentru combaterea evaziunii fiscale, iar acestea s-au realizat prin introducerea Directivei UE 1.164/2016 (privind combaterea practicilor de evitare a obligatiilor fiscale prin erodarea bazei de impozitare si transferul profiturilor — n. r.). Transpunerea ei s-a efectuat prin patru modificari aduse Codului Fiscal.

Una dintre acestea este legata de limitarea deducerii dobanzilor, alta vizeaza impozitarea activelor externalizate, a treia este regula anti-abuz, care presupune refuzul acordarii de catre stat a beneficiilor fiscale obtinute prin aranjamente abuzive intre firme, iar ultima se refera la impiedicarea evitarii impozitelor din Romania prin devierea veniturilor catre filiale din paradisuri fiscale.

In ceea ce priveste descurajarea finantarilor in interiorul grupurilor multinationale la dobanzi exagerate pentru evitarea taxelor in Romania, Misa a aratat ca atunci cand lucra la Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili a initiat controale la mai multe companii multinationale, si nu numai, si a reusit sa atraga suplimentar la bugetul de stat, numai de la o companie de top din domeniul petrolului, suma de 200 de milioane de euro.

sursa: Agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.