Europarlamentarul Mircea Diaconu s-a plans la Antena 3 ca fiul sau nu intelege ce se intampla in strada. El a spus ca acesta a inceput sa vorbeasca „tampenii”, pentru ca sustinea ca ordonanta 13/2017 dezincrimineaza abuzul in serviciu.

„Am avut discutii si cu baiatul meu, acasa. M-a intrebat: ‘Tata, dar de ce au pus pragul de 200.000 de lei? De ce sa poata fura asemenea sume?’. I-am explicat ca nu e vorba de niciun furt, dar am fost trist. Copilul meu a ajuns sa spuna tampenia asta?”, a declarat Diaconu la Antena 3.

Mircea Diaconu l-a laudat apoi pe fostul ministru al Justitiei, Florin Iordache, despre care a spus ca „a facut treaba buna”, relateaza aktual24.

Diaconu a declarat, pe 2 februarie, in Parlamentul European, la scurt timp dupa inceperea protestelor, ca in Romania justitia actioneaza abuziv. „In Romania, este, intr-adevar o mare problema, dar nu unde o vedeti dumneavoastra. Este ca in Romania, votul popular este, de cativa ani, modificat, furat, aruncat la cos pur si simplu, prin alte metode decat cele democratice”, a afirmat Mircea Diaconu.