Acasă Stirile zilei Justitia Mircea Basescu spune ca nu a luat bani pentru eliberarea lui Bercea...

Mircea Basescu spune ca nu a luat bani pentru eliberarea lui Bercea Mondialul si il apara pe presedinte

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Fratele presedintelui Romaniei se apara si spune ca nu a intervenit cu nimic pentru ca Borcea Mondialul sa iasa din puscarie. Mircea Basescu afirma ca nu a luat niciun ban in acest scandal, si ca fratele sau este suparat de ceea ce face Antena 3.

 

Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu, a spus joi dimineata, cand a iesit din curtea casei sale, ca presedintele stia despre cazul lui Bercea Mondial, asa cum „stia toata tara” si ca nu s-a intervenit la el pentru eliberarea acestuia.

„Este o mare eroare sau sa-i spun rautate sa amesteci presedintele tarii intr-o asemenea problema (…) Este interpretarea lor ca eu zic ca presedintele stie. Presedintele stie despre un asemenea caz, cum sa nu stie. Stia toata tara si sa nu stie presedintele despre cazul Bercea Mondialu?”, a spus Mircea Basescu.

Intrebat daca a vorbit cu fratele sau de cand a inceput acest scandal, Mircea Basescu a spus: „Am vorbit, bineinteles ca este suparat, este foarte suparat. Este extraordinar de urat din partea postului Antena 3 ca nu ne-a raspuns la telefon in timpul emisiunii si ca incerarca sa arunce, sa amestece in mocirla asta creata de ei presedintele tarii”.

Jurnalistii au spus ca presedintele nu a facut nicio declaratie de cand a inceput acest scandal, Mircea Basescu raspunzand: „N-avea pentru ce, ca nu stie nimic. Nu stim nimic, nu am auzit nimic, trebuie sa vedem si noi interceptarile alea, care, repet, au fost prezentate trunchiat, aiurea, care din 2012, care din 2011, care din 2013”.

Mircea Basescu a mai spus ca nu a luat niciun ban de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, si nici nu a incercat eliberarea acestuia. El a precizat ca nu stie nici macar despre ce suma este vorba, iar suma de 250.000 de euro la care face referire in inregistrare reprezinta banii pe care Marian Capatana ii datora familiei lui Bercea Mondial.

„Eu nu am luat bani, doamna. Eu nu am luat niciun ban (…) Erau in biroul celalalt (cei 250.000 de euro la care Mircea Basescu se refera in inregistrare, n.r.), nici nu stiu ce suma era. Probabil ca asa am spus. Dar nu stiu ce suma era, pentru ca era Marian Capatana cu plasa cu bani, la care ma si refer, in biroul celalalat, astepta sa le remaburseze o parte din datoria pe care o avea la ei”, a mai spus Mircea Basescu.

El a afirmat ca nu a incercat sa intermedieze eliberarea lui Bercea Mondial si ca ii sfatuia pe membrii familiei acestuia, care l-au rugat de sute de ori sa-i ajute sa-l elibereze pe Sandu Anghel, sa aiba incredere in justitie.

Intrebat la ce s-a referit cand a spus ca a incercat sa faca tot posibilul pentru a-l scoate pe Bercea Mondial din penitenciar, Mircea Basescu a raspuns:

„Nu sa-l scot eu doamna, sa se ajunga la recurs. Tot timpul le-am spus la neamurile lui: «Bai, nu incercati sa dati bani la nimeni, pentru asta ca mai rau ii faceti lui Bercea, si aveti incredere ca justitia va rezolva problema». Ei tot timpul imi spuneau ca e nevinovat, «nasule, e nevinovat», si eu spuneam «ok, daca e nevinovat, justitia va rezolva problema» (…) De fiecare data le-am spus ca nu pot sa fac nimic, ca eu nu cunosc nici judecatori. Le-am recomandat avocat, l-am recomandat pe domnul Calafus, de aici din Constanta, dar mai mult de atata, nu aveam ce sa le fac”.

Mircea Basescu a mai spus ca inregistrarea video prezentata de Antena 3 „este o deturnare a adevarului, intrucat au fost prezentate numai mici fragmente, conectate cum au vrut ei”. El s-a declarat nemultumit si de faptul ca nu a putut sa ia legatura cu televiziunea, in timpul emisiunii, precizand ca atat el cat si avocatul lui au sunat de mai multe ori, fara rezultat.

„Pot sa va spun ca am incercat sa intram, sa sunam, atat eu cat si avocatul, la numarul de telefon la care vorbise avocatul inainte de a incepe inregistrarile. Eu am sunat de vreo patru-cinci ori, avocatul de vreo sapte-opt ori si nu ne-a mai raspuns nimeni. In schimb, cand a sunat fina, i s-a raspuns imediat, ba inca s-a dat pauza dupa ce a sunat, astfel incat sa poate sa discute ei, sa o invete ce sa spuna. N-am ce sa spun mai mult, va spun ca nu am luat bani, ca n-am incercat sa aranjez eliberarea lui Bercea”, a adaugat fratele presedintelui.

Declaratiile au fost facute dupa ce, anterior, Mircea Basescu transmisese un comunicat de presa in care arata ca Traian Basescu nu are „niciun fel de legatura” cu relatia sa cu membrii familiei Anghel si ca inregistrarile audio-video difuzate de Antena 3 sunt scoase din context, iar acestea sustin starea de fapt prezentata de el in cuprinsul plangerii penale pentru santaj.

Antena 3 a facut publice, miercuri seara, inregistrari audio-video din care rezulta ca fratele presedintelui, Mircea Basescu, a primit 250.000 de euro pentru a interveni ca Bercea Mondial sa scape de inchisoare si ca seful statului ar fi stiut despre acest demers.

Inregistrarile au fost difuzate in prezenta lui Pavel Abraham, avocatul fiului lui Bercea Mondial, care a afirmat ca familia acestuia a decis sa le faca publice in contextul unor „suspiciuni cu privire la seriozitatea cu care se face ancheta” legata de plangerea pe numele lui Mircea Basescu, pentru un presupus trafic de influenta.

Astfel, pe post au fost prezentate mai multe inregistrari audio ale unor discutii ce ar fi fost purtate, potrivit realizatorului emisiunii si celor care le-au pus la dispozitie, de Mircea Basescu si Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, care le-ar fi inregistrat pe ascuns. Inregistrarile audio au fost prezentate impreuna cu imagini filmate intr-un birou, in care aparea fratele presedintelui, discutand cu o persoana ce parea ca inregistreaza conversatia, cu telefonul mobil sau cu o camera ascunsa, si nu apare in filmare.

Materielele audio-video au fost prezentate in sase secvente distincte, intre care realizatorul emisiunii si invitatii sai au subliniat ca acestea ar releva acuzatia de trafic de influenta adusa de Florin Anghel lui Mircea Basescu. Discutiile au fost atribuite, potrivit relatarilor din emisiune, lui Florin Anghel si Mircea Basescu, astfel ca in transcriptul lor, prezentat mai jos, interlocutorilor le sunt atribuite aceste nume.

Intr-un fragment de inregistrare se face referire la doua transe de bani – de 350.000, respectiv 250.000 -, iar Mircea Basescu, intrebat de ce nu se vorbeste „cu Traian”, raspunde ca acesta „stie”.

F.A.: Sa traiti, domnu’ comandant. Suntem terminati!
M.B.: Cred.
F.A.: Terminati, nu ca credeti ca suntem terminati. Suntem terminati, nu jucarie. Domnu’ comandant, eu nu ma mai inteleg cu Marian. Se lauda pe la aia pe acolo, pe la Draganesti, ca suntem niste prosti. Ca a luat banii de la noi si si-a luat masina pe banii nostri. Te rog sa ma crezi. Asa au zis muncitorii aia ai lui. Sa mor eu daca te mint. Nu stiu ce sa facem, ca nu o mai ducem… Prima si prima data cand a venit la noi, stii ce ne-a zis? Ca l-ai trimis matale ca sa vina el, ca sa ia alea, ca sa te forteze el pe matale, sa fii matale mai obligat, ca sa-i dai drumul lui tata.
M.B.: Eu am facut tot ce am putut.
F.A.: Stai sa-ti zic. Cand l-ai trimis matale sa ia aia 350.000, i-am adus alea, v-am adus alea si dupa aceea v-am mai adus aia 250.000. Si cand i-am dus pe aia 250.000, stii ce mi-a zis? Ca matale deja ai dat un milion de euro, ca sa-l scapi… si acuma? Uita-te, sapte ani jumatate! Domnu’ comandant, aici nu e vorba de avocata, aici nu e vorba de judecator, aici e vorba de politica, ca e finul lui Basescu si sa dam din asta in ala, dar eu ce zic e sa va duceti sa puneti mana sa-l scoateti, ca moare ala acolo, ma nene ma!
M.B.: Deci, eu ce mai sper nu e vorba de…
F.A.: Dar cu Traian nu au vorbit? De ce nu-i spui lui Traian? La Traian de ce nu trimiti, sa faca el acolo?
M.B.: Stie, ma! Crezi tu ca nu stie…”

sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos