Realizatorul Antena 3 Mircea Badea a lansat cateva apropouri despre concurenta si cartel cu privire la publicitate, intr-o postare pe blogul lui.  Mircea Badea aminteste de „actiuni de tip cartel” si de „entitati care au incalcat legea, au luat amenzi” si „schelalaiau a victime”, scrie paginademedia

Mai exact, este vorba de un Post Scriptum din postarea sa „Ghioceilor, sunteti niste monstri de ipocrizie”.

„P.S. Legile concurentei in Romania interzic actiunile concertate de tip cartel. Nu de mult, entitati economice care au incalcat legea, au incasat corespunzator amenzi crancene si schelalaiau a victime. Au memoria scurta. Atunci bine!”, a fost precizarea lui Badea.

Mircea Badea nu da mai multe detalii in postare. Precizarea lui vine in contextul in care mai multi clienti publicitari si-au retras reclamele de la Antena 3, in ultima perioada. Singurul caz in urma caruia agentiile de publicitate au fost amendate de Consiliul Concurentei pentru actiuni de tip cartel a avut loc in urma cu cativa ani.

La sfarsitul anului 2014, Consiliul Concurentei a amendat 11 agentii de media cu 3,2 milioane de euro pentru ca au avut o intelegere anticoncurenţiala impotriva unui concurent.

Concret, potrivit justificarii Consiliului Concurentei, agentiile se intelesesera sa nu mai participe la licitatiile organizate de clienti publicitari, la care erau invitate si agentiile de media ale The Group.

Replica lui Mircea Badea

„Cand domnul Obae pretinde ca “intelege” apropouri pe care le-as face eu, le intelege in mod defectuos si eronat. Il rog respectuos sa se multumeasca sa-i pupe pe cei de la Digi, ca de obicei, pentru ca ii iese minunat. Practica face diferenta.
Va multumesc, stimate domnule Obae!
P.S. Stimatele doamne si stimatii domni de la agentiile de publicitate sunt rugati respectuos sa nu fie dezinformati de presupunerile domnului Obae. Raman un fan devotat, supportive, cu rating respectabil pe publicul comercial.
P.S.2 Ma refeream, desigur, nu la cartelul trecut al agentiilor de publicitate, in prezent nici nu poate fi vorba de asa ceva, ci la un cartel din transporturi. Asta pentru ca postul meu se referea la transporturi, gratuitati…etc”, sustine Badea.

Realizatorul a schimbat tonul ca nu cumva sa mai supere advertiserii care l-ar putea lasa fara niciun ban la emisiune.