Acasă Cultura Calendar Ortodox MINUNILE SFANTULUI NECTARIE! VINDECATORUL – Rugaciunea care iti indeplineste toate dorintele

MINUNILE SFANTULUI NECTARIE! VINDECATORUL – Rugaciunea care iti indeplineste toate dorintele

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Credinciosii ortodocsi se pregatesc pentru a-l sarabtori pe Sfantul Ierarh Nectarie de la Aegina in data de 9 noiembrie. Sfantul Nectarie, ierarhul din insula Eghina, s-a nascut in anul 1846, in localitatea Silivria, in apropiere de Constantinopol. A trecut la cele vesnice in noaptea zilei de 8 noiembrie 1920, fiind inmormantat in ctitoria sa, din insula Eghina: Manastirea Sfanta Treime. Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Nectarie in ziua de 9 noiembrie, potrivit crestinortodox.ro.

Printre nenumaratele daruri primite de la Dumnezeu, Sfantul Nectarie a fost preaslavit si cu darul facerii de minuni. Pentru nenumaratele minuni pe care le-a facut si inca le mai face Dumnezeu, pentru rugaciunile Sfantului Nectarie, acesta din urma a fost numit „Taumaturgul”, adica „Vindecatorul”.

Sfantul Nectarie s-a aratat facator de minuni inca din timpul vietii, asemenea tuturor sfintilor. Astfel, intr-o vara, fiind mare seceta in insula Eghina, pentru rugaciunile sale a venit ploaie din belsug si au rodit tarinile, incat toti s-au indestulat de hrana. Vazand acest lucru, toti locuitorii insulei au inceput sa-l cinsteasca in inimile lor pe pe Sfantul Nectarie, ca pe un vas ales al Duhului Sfant, si sa il cerceteze pentru fiecare nevoie a lor.
Intr-o casa din satul Digheliotica Egiou, aflat langa Marea Egee, traia Gheorghia Apostolopoulos, barbatul ei, Kostas, si cei patru copii ai lor. In casa lor, la loc de cinste se afla icoana Sfantului Nectarie din Eghina. Pe toti cei patru copii, femeia i-a crescut cu multa dragoste, invatandu-i smeriti si iubitori de Dumnezeu.

Dintr-o data, o tumoare canceroasa a zdrobit inima femeii, care nu mai putea sa aiba grija de sotul ei si de cei patru copii ai lor. Doctorul din localitate i-a confirmat boala, trimitand-o la un spital renumit din Atena. Acolo, acelasi diagnostic: cancer. Dupa mai multe operatii, doctorii au renuntat, zicandu-i ca nu are sanse de vindecare, drept pentru care e mai bine sa mearga acasa si sa se pregateasca de moarte.

Zacand in pat, femeia isi indemna copiii sa se roage neincetat. Cu ultimele puteri, tot la rugaciune ii indemna. Intr-o noapte de noiembrie, femeia a deschis ochii si a spus: „L-am vazut! L-am vazut pe Sfantul Nectarie, care mi-a spus ca m-am facut bine!” In acelasi moment, unul dintre copii a spus: „Si eu l-am vazut, mama, pe Sfantul din icoana!” A doua zi, cand femeia a mers la spital, doctorii nu au mai putut gasi nici o urma de cancer.

Untdelemn din candela Sfantului Nectarie

Dintr-o data, unei doamne in varsta, din Bucuresti, i s-a facut rau si a cazut pe strada. Scuipand cheaguri de sange si aproape pierzandu-si cunostinta, femeia a fost dusa de urgenta la spital. La spital, dupa cinci zile petrecute conectata la aparate, in urma consultatiei, s-a rostit un diagnostic multiplu: ulcer gastric duodenal, cu crater de natura maligna; hemoragie digestiva, cu anemie post hemoragica 6; infarct miocardic.

In urma unui consult amanuntit si a mai multor ecografii, femeia a fost programata pentru o interventie chirurgicala urgenta. Intre timp, femeia a mers la Manastirea Radu Voda, unde venea adesea, spre a se inchina Sfantului Nectarie si a-i saruta cinstitele Moaste. Spunand unui parinte durerea in care se afla, ea a primit o sticluta cu untdelemn din candela Sfantului Nectarie, spre a se unge in fiecare dimineata, pana la operatie. Ajungand la spital, in ziua programata, chirurgul care urma sa faca interventia, i-a zis acesteia: „Nu am ce taia, caci rana s-a inchis!”

Un monah operat de Sfantul Nectarie

Un monah tanar din Romania a fost diagnosticat cu mai multe boli grele: hepatita activa, colecist alungit, gastrita cronica, ulcer duodenal, reflux gastroesofagian, pietre la fiere si colon iritabil. Intampinand mari greutati in a manca si a munci, dupa doi ani de internari si analize, monahul a venit la un spital din Bucuresti, unde, in urma analizelor, a fost programat pentru o dubla operatie, la fiere si la stomac.

Stiind despre Moastele Sfantului Nectarie, aflate la Manastirea Radu Voda, monahul a mers sa se inchine si sa se roage pentru ajutor. Simtind o mangaiere deosebita din partea sfantului, monahul a plecat spre casa, simtindu-se inca foarte rau. A doua zi, insa, nici semn de durere, nicaieri.
Ajungand la spital, in ziua programata pentru operatie, cand au fost facute analizele, acestea au iesit perfecte. Nici semn de boala. Doctorul, crezand ca este vorba de o eroare de calculator, a repetat analizele, insa rezultatul a fost acelasi. Nici semn de boala, caci Sfantul Nectarie il operase pe monah in chip tainic, tamaduindu-l.

Indemn la smerita rugaciune, catre Sfantul Nectarie din Aegina

Veniti toti credinciosii, sa cinstim pe Nectarie, luminatorul Bisericii cel nou aratat; ca acesta, in zilele noastre, cu dumnezeiasca cuviinta, vietuind intru cuviosie si dreapta credinta, virtutile sfintilor celor de demult in sine le-a intiparit. Si, vas al alegerii facandu-se, precum Pavel, cu vrednicie s-a proslavit, prin harul cel sfintitor al Duhului, daruind fiecaruia cererile cele spre mantuire, ca un ierarh preaindumnezeit.
Manastirea Radu Voda, cu hramul Sfanta Treime, are ca protector, din 2002, pe Sfantul Nectarie Taumaturgul. Particele din moastele Sfantului Nectarie, daruite manastirii in 2001, sunt asezate intr-o racla care sta in partea stanga a bisericii, sub un baldachin.

Sambata, moastele Sfantului Nectarie de la Eghina (Grecia) au fost scoase in procesiune din manastire si puse spre inchinare intr-un baldachin asezat in curte.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos