Sfanta Parascheva, ocrotitoarea Iasiului si a Moldovei are o insemnatate cu totul aparte pentru romani, sute de mii de credinciosi venind sa se inchine la moastele sale care fac minuni si in ziua de azi.

Cei care ajung la „Cuvioasa“ – asa cum o numesc prietenii ei – o roaga pentru solutionarea problemelor de zi cu zi, ii cer alinare pentru necazurile care s-au napustit asupra lor, sanatate, spor in casa si bucurii. Iar Sfanta il asculta pe fiecare in parte si nu intarzie sa le vina in ajutor celor ce isi pun speranta in puterea ei si o roaga cu credinta. Minunile Cuvioasei sunt nenumarate. Multe sunt cunoscute din povestirile celor care le-au primit, dar multe au ramas in taina celor care le-au trait.

Sfanta Parascheva de la Iasi se bucura in tara de un cult deosebit, mai mult decat toti ceilalti sfinti care au moaste in Romania. In fiecare zi, la Catedrala mitropolitana din Iasi, de dimineata pana seara tarziu, se face un mic pelerinaj continuu, cu credinciosi de toate varstele si din toate locurile, veniti la rugaciune. In mod deosebit, in sarbatori, in posturi si in fiecare vineri, considerata ziua Cuvioasei Parascheva, vin multi credinciosi si se inchina la racla cu credinta, aducand flori, daruri si imbracaminte, pe care le ating de racla ei, pentru a primi ajutor, sanatate si binecuvantare. Se spune ca atatea minuni a savarsit Sfanta Parascheva, mai multe chiar decat numarul stelelor si nisipul marii. Pentru ca Sfanta vindeca schiopi, surzi, ciungi, ologi si tot felul de boli, chiar si cele mortale; departeaza toata neputinta nevindecata, numai cu atingerea raclei.

Si in zilele noastre, Cuvioasa nu conteneste a face minuni pentru cei care cu credinta alearga la ea, nu numai in Epivata, unde casa parinteasca a fost transformata in biserica inchinata ei, si in Catedrala mitropolitana de la Iasi, ci in toata lumea.

Va prezentam in continuare cateva dintre minunile savarsite de Cuvioasa Parascheva, povestite de credinciosi in scrisorile trimise preotilor slujitori de la Catedrala mitropolitana din Iasi, consemnate in „Patericul romanesc“ sau in cartea „Suferintele mamei Blondina, o martira a Siberiei“.

Un inginer bolnav de plamani a fost internat in spital pentru operatie. In acest timp, mama sa a mers la moastele Cuvioasei Parascheva, cerandu-i sanatate pentru fiul ei. Timp de doua saptamani, doctorii au tot amanat operatia. Si observand ca leziunile pulmonare s-au vindecat in chip miraculos, i-au spus bolnavului ca nu mai este nevoie sa fie operat si sa se intoarca acasa, pentru ca „este cineva care se roaga lui Dumnezeu pentru dumneavoastra!“.

Intr-o zi, o femeie de 40 de ani a intrat in Sfanta Mitropolie, alergand prin biserica si plangand in hohote. Un preot slujitor care se afla atunci in biserica a intrebat-o ce are. Aceasta i-a spus ca a facut sinuzita, dar, neavand timp sa se trateze, s-a pomenit cu dureri grozave de cap si apoi i s-a umflat tot capul. Mergand in cele din urma la medic, acesta i-a spus ca tot creierul este acoperit cu puroi si ca trebuie sa-i faca operatie foarte grea, dar ca ea nu va rezista la aceasta operatie, si de aceea sa astepte moartea.

Preotul a intrebat-o daca crede in Dumnezeu, iar ea a spus ca da, dar la biserica vine rar, avand serviciu, copii si saracie mare. Atunci, el i-a facut pomelnic si a dus-o la Cuvioasa, unde s-a inchinat. Preotul povesteste ca peste trei luni a intalnit-o pe strada, sanatoasa si voioasa. Femeia i-a spus atunci slujitorului Domnului ca „la vreo trei saptamani dupa ce am dat pomelnicul, a inceput sa-mi curga puroi din nas si a curs mult timp. S-a scurs toata infectia de pe creier si m-am facut sanatoasa“.

Sursa: ziarullumina.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.