Acasă Stirile zilei Social MINIVACANTA DE 1 MAI SI PASTI! Trenuri suplimentare intre 28 aprilie si...

MINIVACANTA DE 1 MAI SI PASTI! Trenuri suplimentare intre 28 aprilie si 7 mai!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un numar de 19 trenuri InterRegio vor circula suplimentar si mai multe astfel de trenuri vor fi suplimentate cu vagoane, intre 28 aprilie si 7 mai, pentru a face fata traficului de pasageri estimat cu prilejul mini-vacantei dintre 1 Mai si sarbatorile pascale, anunta CFR Calatori.

Totodata, in unele zile libere din perioada 1 – 6 mai, cand traficul de calatori este diminuat, vor fi anulate unele trenuri de rang superior – InterCity si InterRegio, precum si unele trenuri Regio.

CFR Calatori recomanda pasagerilor ca, inainte de efectuarea calatoriei, sa solicite informatii despre circulatia trenurilor in statiile si agentiile CFR din Bucuresti si din tara, la numarul de telefon 021/9521 sau online pe www.cfrcalatori.ro.

Programul cu publicul al agentiilor de voiaj CFR va fi de asemenea modificat. Astfel, in zilele de 1, 2, 4, 5 si 6 mai, toate agentiile de voiaj CFR vor fi inchise. In ziua de 3 mai, vor fi deschise, intre orele 10.00 – 17.30, urmatoarele agentii Bucuresti, Craiova, Targu Jiu, Pitesti, Timisoara, Arad, Sibiu, Iasi, Botosani, Vaslui, Piatra Neamt, Suceava, Bacau.

Distributia biletelor CFR se realizeaza prin urmatoarele canale: online de pe site-ul www.cfrcalatori.ro, statiile si agentiile de voiaj CFR, distribuitori autorizati (agentii de turism) si automatele de vanzare din statiile CFR.

Patru trenuri InterRegio vor circula fara alte opriri pe traseul Bucuresti – Constanta – Mangalia

Patru trenuri InterRegio vor circula pe traseul Bucuresti – Constanta – Mangalia fara a se opri in alte statii decat cele trei, pentru reducerea duratei calatoriei cu trenul din Capitala pe litoral, la doua ore si 40 de minute, informeaza Ministerul Transporturilor (MT).

Trenurile care vor merge din Bucuresti la Mangalia si invers, oprindu-se doar in Constanta pe traseu, sunt:

• IR 12080 Mangalia (plecare 13.05) – Constanta (sosire 14.45/ plecare 15.00) – Bucuresti Nord (sosire 17.39)

• IR 12081 Bucuresti Nord (pl. 7.20) – Constanta (sos. 9.59/ pl. 10.14) – Mangalia (sos. 11.41)

• IR 12082 Mangalia (pl. 17.55) – Constanta (sos.19.27/pl.19.45) – Bucuresti Nord (sos. 22.24)

• IR 12083 Bucuresti Nord (pl. 9.00) – Constanta (sos. 11.39/ pl. 11.55) – Mangalia (sos. 13.27)

„Va reamintim ca, ministrul Transporturilor, domnul Relu Fenechiu, a declarat, in urma cu patru zile, intr-o emisiune televizata, ca va solicita celor implicati sa faca tot posibilul ca durata calatoriei cu trenul pe relatia Bucuresti – Constanta sa se reduca la 2 h si 40 de minute, incepand cu sfarsitul lunii aprilie”, mai spun reprezentantii Ministerului Transporturilor.

De asemenea, in prezent „se analizeaza in mod accelerat situatia oferirii unor preturi mai mici, competitive, prin introducerea transportului in regim low-cost, pe ruta respectiva”, se mai arata in comunicatul MT.

Sursa: mediafax.ro