Acasă Stirile zilei Social Ministrul Muncii: In domeniul social sunt 10.000 de posturi vacante

Ministrul Muncii: In domeniul social sunt 10.000 de posturi vacante

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Mariana Campeanu, a declarat ca in domeniul social exista circa 10.000 de posturi vacante, si ca ministerul incearca sa reduca acest numar prevazut in raportul incheiat de Guvern cu FMI.

„In constructia bugetara pe 2013 vrem sa incercam sa renuntam la acest raport imposibil de aplicat si rezolvat fara a crea dezechilibre in societate. Trebuie sa plece sapte persoane ca sa poti angaja una. Categoric ca ma preocupa sa rezolvam acest lucru si am discutat cu cei de la FMI. Dar vreau sa va spun ca cei de la FMI mi-au spus ca aceste reguli din raport nu au fost impuse de Fond, a fost propunerea Guvernului si aplicarea a tinut numai de Guvern„, a spus ministrul.

Potrivit Marianei Campeanu, acest raport este o „absurditate” care nu se poate aplica, pentru ca sunt domenii, cum ar fi cel al Sanatatii, unde un spital mic are deja un numar mic de medici – 10-15.

Ea a aratat ca intentioneaza in domeniul social, al centrelor de asistenta sociala sa faca o „mica deblocare” de posturi, pentru ca sunt centre care risca sa fie inchise din lipsa de personal.

„Am incercat sa facem o corectie cat s-a putut in acest an si stiti ca am aprobat deblocarea a 2.500 de posturi in sistemul sanatatii si o sa incercam, cel putin pentru acele centre care sunt in pericol sa se inchida ca nu au personal, sa facem si aici o mica deblocare”, a afirmat Campeanu.