Ministrul Transporturilor, Dan Sova, afirma ca nu a dorit sa semneze ordinul privind scumpirea calatoriilor cu metroul, din cauza efectelor sociale ale unei asemenea majorari, si ca vrea sa verifice situatia financiara a companiei.

„Au venit cu acest ordin la semnat chiar si in zilele de interimat si n-am fost de acord cu semnarea lui pentru ca orice crestere de tarif are efecte sociale foarte clare. Nu pot sa fiu de acord cu cresterea tarifului inainte sa verific situatia financiara a Metrorex, motivele pentru care a facut un buget cu 80 de milioane pierderi, inainte sa vad exact care sunt gaurile pe unde se pierd bani la Metrorex. Nu vreau sa acopar gaurile financiare ale Metrorex din cresterea tarifului de calatorie”, a declarat marti ministrul Transporturilor, Dan Sova, citat de Mediafax.

Metrorex estimeaza ca va inregistra o pierdere bruta de 123,19 milioane lei in acest an, la venituri de 654,4 milioane lei si cheltuieli de 777,6 milioane lei, in conditiile in care bugetul aprobat pentru 2013 prevedea pierderi zero, la venituri si cheltuieli egale, de 687,18 milioane lei.

Un proiect de ordin al ministrului Transporturilor din octombrie prevedea scumpirea tarifelor pentru calatoria cu metroul cu 25%-33%, cresterea nefiind insa pusa in practica pana in prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.