Acasă Politic Ministrul „ALTA INTREBARE” loveste din nou! Banii ilegali din campanie nu mai...

Ministrul „ALTA INTREBARE” loveste din nou! Banii ilegali din campanie nu mai pot fi confiscati!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ministrul „ALTA INTREBARE” Florin Iordache, revenit pe bancile Camerei Deputatilor are noi proiecte nastrusnice dupa celebra OUG 13 care a scos in strada sute de mii de romani nemultumiti de prevederile actului care il scapa pe seful PSD Liviu Dragnea de puscarie.

Deputatul PSD Florin Iordache a depus o serie de amendamente la un proiect de lege de modificare a Legii finantarii partidelor politice care, daca vor fi aprobate, ar urma sa duca la abrogarea articolului privind confiscarea sumelor provenite din contributii care depasesc plafoanele legale pentru campaniile electorale.

In prezent Legea finantarii partidelor politice prevede confiscarea contributiilor care depasesc plafoanele legale pentru campaniile electorale si impune contravenientilor sa verse la buget sumele care au facut obiectul contraventiilor, indiferent ca sunt venituri proprii, donatii sau imprumuturi.

Amendamentul lui Iordache vizeaza initiativa legislativa a opt deputati ai minoritatilor nationale prin care acestia solicitau ca verificarea contributiilor pentru organizatiilor minoritatilor sa se faca doar in timpul campaniilor electorale si strict in ce priveste finantarea campaniilor.

Proiectul a fost adoptat de catre Senat si a ajuns in dezbatere la Comisia juridica a Camerei Deputatilor, prilej cu care Florin Iordache a depus o serie de amendamente care vizeaza nu doar finantarea organizatiilor minoritatilor nationale, ci a tuturor partidelor politice, amendamentele fiind adoptate de catre comisie.

Proiectul de lege a primit raport de admitere in forma amendata la propunerea lui Iordache si urmeaza sa intre in plenul Camerei Deputatilor, care este for decizional.

sursa: romaniatv.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos