Acasă Stirile zilei Justitia Ministerul Justitiei: 11 candidati admisi in CURSA pentru functia de procuror general!...

Ministerul Justitiei: 11 candidati admisi in CURSA pentru functia de procuror general! VEZI LISTA Candidatilor!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ministerul Justitiei a publicat lista candidatilor pentru functiile de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Printre candidati se afla Laura Codruta Kovesi, care candideaza pentru functia de sef al DNA, Tiberiu Nitu, fost prim-adjunct al procurorului general Codruta Kovesi, si Claudiu Dumitrescu, seful DLAF.

Potrivit listei afisate pe site-ul Ministerului Justitiei, pentru functia de procuror general al Parchetului ICCJ s-au inscris: magistratul militar Gheorghe Cornescu, Elena Hach, Gheorghe Mota, Tiberiu Nitu, Constantin Sima, Viorica Stoica.

Sima si Stoica s-au inscris si pentru functia de procuror-sef al DNA.

Pentru sefia DNA s-au inscris: Claudiu Dumitrescu, sef al DLAF, Laura Codruta Kovesi, detasata la MAE, Vasile Ionita, Ioan Irimie si Paula Tanase.

VEZI LISTA CANDIDATILOR si cand va fi audiat fiecare!

Initial si-au depus candidatura 12 persoane. Dar candidatura lui Dan Voinea, cel care a anchetat dosarul Revolutiei, pentru functia de procuror general, a fost respinsa. Candidatura lui Voinea a fost respinsa intrucat el nu mai este procuror, iesind la pensie in urma cu cativa ani, dupa ce CSM a declansat o ancheta impotriva sa in legatura cu solutionarea dosarelor Revolutiei si mineriadei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos