Ministerul Educatiei vrea sa scoata cataloagle din clase pe motiv ca sperie prea mult elevii. Ca si cum asta ar fi ultima problema din invatamant profesorii nu au primit tocmai bine mesajul.

Clasicul catalog, spaima elevilor, va fi ascuns în cancelarie, iar fiecare şcolar va avea unul propriu. Sunt recomandările specialiştilor în educaţie, care ar vrea săli de cursuri mai prietenoase

Catalogul ar putea să rămână un document strict administrativ. Dacă pentru unii este ciumă, pentru alţi elevi, catalogul este ca şi inexistent. Oarecum.

Specialiştii Ministerului Educaţiei le recomandă profesorilor să nu mai vină cu catalogul la ore. Mai ales că, în viitor, fiecare copil va avea micul lui catalog, în care profesorul va nota şi puncte forte sau slabe ale şcolarului. Catalogul personalizat va fi dublat şi de catalogul electronic.

Reactiile profsorilor si parintilor nu au intarziat sa apara, iar acestea sunt cateva dintre cele care chiar merita luate in seama:

“Inca o lipsa de preocupare prin minister. Ani la rand acest catalog nu a facut pe nimeni sa se imbolnaveasca,avem o gramada de scoli inca cu toaleta in fundu curtii, o gramada de profesori si invatatori care nu stiu unde este enterul la calculator,bine ca avem catalog electronic. Acum 25 ani nu era acest haos generat de o democratie prost inteleasa,ar trebui sa priceapa cineva cum de a fost mai mult respect,azi pe coridoare in pauza,ma rastoarna o gramada de apucati care alearga non stop, tipa, lovesc usile cu picioarele, profesorii fac de serviciu la o barfa intr-un colt si oricum nu pot decat sa tipe de n ori si ei degeaba ca vin apoi parintii sa le citeze despre democratia „lor”. EDUCATIA acestui popor trebuie impusa cu forta prin regulamente care sa se respecte dar nu o sa vedem curand asta ca prea ne-am invatat cu ipocrizia, falsitatea, semna m hartii, facem formalitati la greu si atat si daca mai dam si ceva autonomie locala sa vedeti cumetrii, promovari pe criteriul „copilu lu tata”, etc….Parca traim in afara realitatii, numai SF au astia in cap pentru ca nu fac niciodata ceva inoportun sa afle adevarul din spatele hartiilor si vizitelor minutios pregatite din timp. Dar despre ce vorbim? Cum sa dea inspectoratul cu inoportunul intr-un director numit de el la sugestia politica a actualilor?!”, Vrancea Mariana, de la Universitatea de Vest din Timisoara.

 

„Da, și profesorii numai cu asta se vor ocupa- vor completa catalogul din cancelarie, apoi pe cel individual, mai faceți și câte unul pentru fiecare părinte-bunel, că, de! și aceștia sunt parteneri de educați!”, Marcela Valcu, Universitatea Pedagogica Ion Creanga.

 

sursa: observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.