Acasă Stirile zilei Bani Ministerul Economiei demite conducerea IPROCHIM si sesiseaza organele de cercetare pentru prejudicii...

Ministerul Economiei demite conducerea IPROCHIM si sesiseaza organele de cercetare pentru prejudicii de 2,8 milioane de euro

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ministerul Economiei demite sefii companiei IPROCHIM Bucuresti si sesiseaza organele de cercetare penala pentru prejudicii de circa 2,8 milioane de euro, aduse de aceasta in 2011.

Odata cu preluarea mandatului, conducerea Ministerul Economiei Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) a inceput auditul general al activitatii proprii ministerului si a companiilor aflate in subordine, pentru identificarea neregulilor care au dus la o administrare ineficienta, urmand ca, in baza rezultatelor obtinute, sa sesizeze organele abilitate de cercetare si urmarire, acolo unde este cazul.

„In acest sens, in data de 02.08 a.c., in urma controlului efectuat de Corpul de Control al ministrului la IPROCHIM, MECMA a sesizat organele de cercetare penala in legatura cu posibile acte de abuz in serviciu savarsite de conducerea societatii, pe parcursul anului 2011, fiind dispusa, de asemenea, schimbarea imediata a conducerii Iprochim„, se arata intr-un comunicat al MECMA.

Reprezentantii ministerului spun ca in urma controlului s-a evidentiat posibilitatea savarsirii faptelor de abuz in serviciu impotriva intereselor private ale statului, cu consecinte deosebit de grave si daune aduse patrimoniului firmei, prin incheierea de contracte defavorabile, care au prejudiciat statul cu aproximativ 2,8 milioane de euro.

IPROCHIM a fost infiintat in anul 1948 ca institut de inginerie chimica specializat in elaborarea documentatiilor tehnice si economice necesare pentru dezvoltarea industriei chimice si petrochimice.