Acasă Stirile zilei Energie Ministerul Economiei: Dan Diaconescu nu a dovedit ca are banii pentru finalizarea...

Ministerul Economiei: Dan Diaconescu nu a dovedit ca are banii pentru finalizarea privatizarii OLTCHIM

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Surse din cadrul Ministerului Economiei au declarat ca Dan Diaconescu nu are banii pentru finalizarea contractului de privatizare a combinatului Oltchim Ramnicu Valcea.

Dan Diaconescu a declarat, sambata, ca va aduce luni trei milioane de euro, in saci, pentru plata salariilor angajatilor Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) si ca a prezentat OPSPI o varianta de finantare a companiei cu 91 milioane dolari, cu sprijinul Eximbank.

El a spus ca va scoate luni cele trei milioane de euro din conturile sale deschise la OTP Bank, cea mai mare retragere de la o banca din Romania, asa cum a declarat chiar el, si ii va da salariatilor inainte de eventuala semnare a contractului cu OPSPI, daca Guvernul va gasi o solutie legala in acest sens.

In plus fata de cele 45 de milioane de euro din oferta pentru pachetul majoritar de actiuni al combinatului, exista o posibila finantare de 91 de milioane de dolari, prin Eximbank, a declarat Diaconescu.

Dupa aceste declaratii, Dan Diaconescu si-a schimbat strategia si sustine ca termenul limita de semnare a contractului cu Oltchim este 14 februarie 2013. Ramane de vazut daca omul de televiziune va face dovada existentei banilor astazi si va semna contractul de privatizare Oltchim.

Totodata, Dan Diaconescu merge azi si la Parchetul General. Diaconescu vrea sa depuna mai multe plangeri penale impotriva celor care au negociat contractul cu Oltchim. Primul pe lista este seful OPSPI Remus Vulpescu.

El a spus ca seful OPSPI, Remus Vulpescu, i-a cerut vineri seara sa ateste existenta banilor printr-un extras de cont in original, autentificat, dar ca acesta este imposibil de adus pana la finalul week-end-ului, si ca de altfel reprezentantii Oficiului nu au dorit sa continue negocierile in zilele de sambata si duminica.

Diaconescu a afirmat ca s-a intalnit sambata la un hotel din Bucuresti cu reprezentanti ai unor investitori si cu persoane care ar urma sa administreze Oltchim, acestia sfatuindu-l sa nu semneze contractul pentru Oltchim in conditiile cerute de OPSPI.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos