Misiunea de salvare a întâmpinat complicații, iar nouă oamenii sunt blocați pentru încă două sau trei zile într-o mină nelicențiată

 

O operațiune de salvare a nouă oameni blocați în subteranele din Peru este posibil să fie întârziată două sau încă trei zile.

Oscare Valdes, șeful de cabinet la Președenția din Peru, respectiv Ollanta Humala, a declarat duminică faptul că localizarea minerilor va dura cu două sau trei zile mai mult decât anticipaseră din cauza acoperișelor căzute înăuntrul minel Cabeza de Negro, la aproximativ 325 de kilometrii de sudul Limei, capitala Peru.

Cei nouă mineri, în vârste cuprinse între 22 și 59 de ani, inclusiv un tată și fiul lui nu au fost răniți, dar sunt încă blocați la 250 de metrii sub pământ. Aceștia primesc oxigen, apă și mâncare printr-un tub de metal cu care comunică cu cei care au supraviețuit dezastrului.

Mina Cabeza de Negro este nelicențiată și a fost abandonată de mai mult de douăzeci de ani de către proprietarii acesteia, dar continuă să fie expluatată, în ciuda riscului de prăbușire.

Luca Oprina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.