Acasă Stirile zilei Imobiliare Miliardarul Ioan Niculae va construi un ORASEL in mijlocul Bucurestiului!

Miliardarul Ioan Niculae va construi un ORASEL in mijlocul Bucurestiului!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In zona Grozavesti – Regie din Capitala va aparea in trei ani un ansamblu rezidential si de birouri cu spital si hotel intins pe 7 hectare, proiectul apartinand omului de afaceri Ioan Niculae si va costa 150 de milioane de euro.

Miliardarul din chimie Ioan Niculae va incepe de la anul constructia unui ansamblu rezidential si de birouri pe fosta platforma de la Tutunul Romanesc in zona Grozavesti – Regie din Bucuresti. Proiectul va purta numele de Belvedere si a obtinut deja PUZ – ul de la Primarie in urma cu o luna. Finalizarea lucrarilor este asteptata pentru 2015. „Vom avea trei turnuri de birouri de 36, 30 si 14 etaje, spatii de locuit, un hotel si un spital privat. Constructia va fi pe cele 7 hectare pe care le detinem la Tutunul Romanesc, langa Carrefour Orhideea, in ceea ce e noul centru comercial si financiar al Bucurestiului”, spune Niculae. Potrivit acestuia, costul intregului ansamblu este de 150 de milioane de euro dintre care doar 30% reprezinta contributie proprie iar restul surse atrase.

In unul dintre cele doua turnuri ar urma sa se mute compania InterAgro, principala sursa de bani a miliardarului, insa cea mai mare parte a spatiilor de birouri ar urma sa fie inchiriata catre terti. Potrivit PUZ-ului, cel mai inalt dintre turnuri se va ridica la 119 metri deasupra solului ceea ce face din acesta a doua cea mai inala cladire din Romania dupa turnul Raiffeisen din Pipera -Bucuresti care are 137 de metri.

Turnurile de birouri Belvedere se pot face in zona Grozavesti dar nu s-ar potrivi estetic cu celelalte cladiri din zona „ Nu e o problema de sol acolo, s-ar putea face, dar ar fi pacat pentru ca nu s-ar potrivi specificului zonei”, spune Arhitectul-Sef al Capitalei, Gheorghe Patrascu.

Vehiculul investitional in dezvoltarea acestui proiect este compania New Century Development care a fost capitalizata de mai multe ori in ultimii ani tocmai pentru a pregati intrarea in forta a lui Niculae in imobiliare. In urma cu un an, patronul InterAgro aprecia ca piata imobiliara ar urma sa dea semne de revenire din 2013 si ca investeste acum in segmentul rezidential si de birouri ca sa prinda cele mai bune preturi de constructie.

InterAgro este principalul jucator din industria chimica romaneasca detinand sase fabrici de ingrasaminte. Totodata, compania patronata de Ioan Niculae detine pozitia a doua in topul celor mai mari exploatatori de terenuri agricole din tara cu 55.000 de hectare.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos