Acasă Stirile zilei Justitia Mihai Stoica in fata instantei de judecata: Eu fac puscarie degeaba

Mihai Stoica in fata instantei de judecata: Eu fac puscarie degeaba

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a amanat vineri, pentru 23 mai, judecarea contestatiei prin care managerul FC Steaua Bucuresti, Mihai Stoica, solicita anularea condamnarii sale la 3 ani si 6 luni de inchisoare primita in dosarul transferurilor, potrivit agerpres.ro.

Vineri, in jurul orei 12,30, Mihai Stoica a fost adus de gardieni in sala de judecata avand catuse la maini, dupa care a fost introdus in boxa acuzatilor.

Judecatorii i-au spus insa ca procesul trebuie amanat deoarece Inalta Curte de Casatie si Justitie nu a publicat in Monitorul Oficial o decizie privind aplicarea legii penale mai favorabile, ca urmare a intrarii in vigoare a noilor coduri penale.

Stoica le-a cerut magistratilor sa ia cuvantul si le-a reprosat acestora faptul ca a fost adus degeaba de la penitenciar.

„Sunt singurul condamnat caruia nu i s-a cerut pedeapsa. Faptele sunt prescrise. Am venit de la sase dimineata. Poate ca va e usor sa amanati dosarul, dar eu fac puscarie degeaba”, le-a spus Mihai Stoica judecatorilor, dupa care a parasit sala de judecata, insotit de gardieni.

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au decis pe 4 martie condamnarea la inchisoare cu executare a celor opt inculpati din dosarul transferurilor din fotbal.

George Copos, fostul actionar majoritar al FC Rapid, a fost condamnat la 3 ani si 8 luni de inchisoare, Mihai Stoica, managerul general al FC Steaua – la 3 ani si 6 luni de detentie, Cristian Borcea, fost actionar la FC Dinamo – 6 ani si 4 luni, Ioan Becali – 6 ani si 4 luni, Victor Becali – 4 ani si 8 luni.

De asemenea, Jean Padureanu, fost presedintele al Clubului Gloria Bistrita, a fost condamnat la 3 ani si 4 luni de inchisoare cu executare in acelasi dosar, Gheorghe Popescu – la 3 ani, o luna si 10 zile de inchisoare cu executare, iar Gheorghe Netoiu – la 3 ani si 4 luni de detentie cu executare.

CAB i-a condamnat pe inculpati in functie de noul sau vechiul Cod penal si de cererile pe care acestia le-au facut prin avocati la ultimul termen de judecata.