Acasă Utile Mihaela Bilic da cartile pe fata! „La capitolul ciudatenii, nutritia e un...

Mihaela Bilic da cartile pe fata! „La capitolul ciudatenii, nutritia e un domeniu prolific! Mai nou nu mai tinem diete, ci mancam sanatos”!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Confundam fericirea cu frumusetea. Si mai nou cu sanatatea, spune Mihaela Bilic pe Facebook. Societatea ne-a indus ideea ca imaginea conteaza, te valorizeaza, iti da o sansa la fericire. Valoarea unei persoane nu tine de aparente, de aspectul fizic, de numarul de kilograme.

Cu exceptia celor care au o profesie construita pe imagine. In rest frumusetea vine din privire, din zambet, din amabilitate, din bunatate, din autenticitate. Corpul nu e reflexia sufletului, insa cultul aparentelor in care traim ne fac sa pierdem din vedere multi oameni frumosi. Pana acum asistam la aceasta drama in care neimplinirea in viata, lipsa de sens si de scop, saracia trairilor si esecul profesional sau familial isi aveau cu toate explicatia in imperfectiunea fizica. Cum sa ai o viata perfecta daca esti gras sau urat?! Si pentru ca nu era suficienta manipulare si abatere de la valorile reale, a mai aparut o grozavie: s-a pus un semn de egalitate intre fericire si sanatate.

Asa ca dragii mei, voi cei care credeati pana acum ca e suficient sa fii frumos pentru a fi fericit, aflati ca lucrurile s-au schimbat. Sanatatea a devenit un obiect de consum, un idol, ceva ce se poate dobandi pe bani sau, de ce nu, adoptand obiceiuri care mai de care mai bizare. Iar la capitolul ciudatenii, nutritia e un domeniu prolific:) Mai nou nu mai tinem diete, ci mancam sanatos. Si nu, nu orice! Ca doar nu poti fi sanatos cu lapte si paine, trebuie sa consumi niste alimente speciale, exotice, pline de virtuti si deci deosebite. Sau trebuie sa elimini din obiceiurile tale toate produsele cu care ai crescut, rudimentare si depasite, pentru a accede in nirvana sanatatii.

Combinatii, metode de preparare, ingrediente, totul e diferit, argumentat, savant. Nu conteaza ce simti tu, ce-ti trebuie, ce-ti place, fara durere si chin nu e…sanatate. Mai exista cate o voce, timida e drept, care spune ca fericirea inseamna sa iubesti si sa fii iubit. Dar nu o ia nimeni in seama, nu aduce niciun profit, nu pote fi comercializata. Si daca ne uitam mai bine, cine se crede?! nu e nici frumos, nici sanatos, asa ca sa ne lase cu ideile astea…”, conchide Mihaela Bilic.

Aboneaza-te pe YOUTUBE
Articolul precedentRugaciunea care alunga toate relele si aduce lumina in viata credinciosului!
Articolul următorDin secretele gospodinelor! De ce e bine sa pui o lingura de lemn pe oala cu mancare!