Acasă Sanatate Midiile din Marea Neagra pot revolutiona lumea medicala! Pot inchide orice rana...

Midiile din Marea Neagra pot revolutiona lumea medicala! Pot inchide orice rana in mai putin de un minut

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O echipa de cercetatori coreeni a dezvoltat o substanta ce combina proteina din midii si tirosina, intr-un adeziv medical capabil sa inchida orice rana a tesutului, fie ca este externa sau interna, in circa 60 de secunde.

Mai mult, in urma testelor efectuate pe voluntari si animale,adezivul nu a produs inflamatii si nu este toxic pentru organism.

„In prezent medicii folosesc de cele mai multe ori puncte de sutura pentru inchiderea ranilor. Aceasta metoda poate provoca inflamatii si reactii adverse ale pielii, ca sa nu mai vorbim de cicatricile lasate pe pielea pacientului.” a comentat Dr. Cha, un co-autor al acestui studiu publicat in revista de specialitate Biomaterials, citat de cunoastelumea.ro.

Acum adezivul este supus mai multor evaluari si din partea organizatiilor medicale, insa coreenii sunt convinsi ca in cel mai scurt timp, descoperirea lor va fi produsa pentru spitale si clinici private, pentru ca este „ieftina si naturala.”

Midii este denumirea pentru mai multe specii de moluste bivalve. Au cochilia solida, cu coaja groasa, de culoare maronie spre albastru-violet. Cele mai mari exemplare ajung la lungimea de 14 cm. Traiesc in zona Marii Mediterane, pe coasta Californiei, Japoniei si Africii de Sud. In Marea Neagra si Marea Mediterana se gasesc doua specii mai numeroase, si anume Mytilus galloprovincialis si Mytilus edulis care formeaza asociatii compacte, sub stabilopozi sau pietrele marine, numite bancuri. Spre deosebire de stridii, midiile nu se fixeaza direct, ci cu ajutorul unor filamente, denumite byssus.

Nu este pentru prima data cand se incearca folosirea midiilor pentru crearea unor super-adezivi, in prezent mai multe companii producatoare de telefoane mobile si tablete vor sa foloseasca aceasta capacitate a lor pentru a dezvolta adezivi pentru lipirea ecranelor dispozitivelor mobile.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos