Acasă Stirile zilei Stiinta Micul Einstein de Romania traieste in Marea Britanie cu parintii lui! Despre...

Micul Einstein de Romania traieste in Marea Britanie cu parintii lui! Despre el de ce nu vorbesc cei de la Channel 4? VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un elev roman de 12 ani stabilit in Marea Britanie are un IQ de 162 si a fost denumit in presa straina „micul Einstein de Romania”, fapt pentru care ne punem intrebarea de ce despre el nu se vorbeste pe postul Channel 4?

Mihail Iulian Barascu locuieste din 2009 in Dover. A fost evaluat de organizatia internationala Mensa, cunoscuta ca fiind grupul oamenilor cu un coeficient de inteligenta peste medie. S-a dovedit ca are un IQ de 162, mai mare decat cel al lui Albert Einstein sau Stephen Hawking, asa cum au scris mai multe ziare din Regat.

Iulian se simte cel mai bine in fata calculatorului si a inceput deja sa scrie primul lui roman. Stie clar ce isi doreste sa se faca atunci cand va creste.

„Eu vreau sa fiu arhitect, dar in acelasi timp vreau sa fiu si scriitor. Arhitect – o meserie de asta care sa imi placa si sa aduc niste bani, iar scriitor – imi place, adica imi plac cartile. Si as vrea ca alti oameni sa citeasca cartile pe care le fac eu ca sa-i fac fericiti”, spune Iulian Barascu.

Tatal baiatului este profesor de religie iar mama medic stomatolog. Le este dor de Romania, dar spun ca nu se mai intorc in tara. Spera ca odata cu recunoasterea coeficientului de inteligenta, baiatul sa intre in vizorul marilor universitati din Anglia.

„Am spus ca pentru el, acum deja mi se pare ca are un avantaj mare, ca s-a integrat intr-o comunitate care apreciaza educatia”, afirma Gheorghe Barascu, tatal baiatului.

Iulian vine in fiecare vara, in vacanta, la bunicii din Romania. De altfel, bunica a fost cea care a observat ca baiatul avea o capacitate mare de memorie si era voia sa stie cat mai multe lucruri. Isi aminteste ca la varsta de 4 ani ii cerea sa noteze continuarile pe care el si le imagina la povesti sau cantece.

Iulian a reusit sa o impresioneze si pe profesoara cu care s-a pregatit la matematica in vara anului trecut, cand a venit in vacanta la Craiova.

„In prima jumatate de ora mi-am dat seama ca are un potential extraordinar. Puteam sa merg cu el chiar la cunostiinte de liceu dar m-am gandit ca de bun simt ar fi sa ma opresc la clasa a 6-a,a 7-a, a 8-a chiar, pentru ca il consideram totusi un copil in vacanta la bunica”, spune Cristina Bitoleanu, profesor de matematica.

In timpul liber, Iulian joaca baschet si face parte intr-un club de teatru.

Sursa: digi24.ro