Mai multe grupari infractionale au reusit sa instaleze virusi informatici in liniile de productie a noilor componente de calculatoare, conform unui studiu Microsoft.

Potrivit studiului, mai multe calculatoare noi au fost depistate ca având deja virusi informatici prezenti din procesul de fabricatie, informeaza BBC News online.

Un virus informatic – Nitol – a fost descoperit de Microsoft intr-un calculator nou, fiind destinat sustragerii datelor personale ale conturilor de mail.

Intr-o analiza referitoare la modul in care actioneaza Nitol, Microsoft afirma ca grupari infractionale au reusit sa se infiltreze in liniile de aprovizionare si productie de calculatoare, unde au instalat softuri care afecteaza componentele cibernetice.

Virusi informatici au fost descoperiti de inspectorii Microsoft intr-un esantion de 20 de computere noi fabricate in diverse orase din China. Dupa cercetari indelungate efectuate in cadrul „Operatiunii b70”, expertii Microsoft au depistat patru virusi informatici in calculatoare noi, Nitol fiind cel mai periculos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.