Satya Nadella, un veteran aflat de 22 de ani la Microsoft, a fost numit marti director general al companiei. Nadella, preia postul de sef al Microsoft de la Steve Ballmer, fiind astfel al treilea director general din istoria companiei americane, dupa Gates si Ballmer, noteaza Financial Times.

O alta schimbae importanta il vizeaza pe Bill Gates, fondatorul gigantului software. Anterior presedinte al consiliului director, acesta va ocupa un loc in board ca fondator al companiei si postul de consilier pe probleme de tehnologie, ajutandu-l pe Nadella sa stabilieasca directia in privinta dezvoltarii de noi produse, se arata intr-un comunicat al Microsoft.

„In aceasta perioada de transformari, nu exista persoana mai potrivita sa conduca Microsoft decât Satya Nadella”, a declarat Gates.

Numirea lui Nadella pune capat unui proces de selectie inceput in august si care a implicat peste 100 de candidati. Anterior, Nadella a detinut postul de vicepresedinte executiv pentru divizia de servicii enterprise si cloud.

Printre variantele luate in calcul pentru cea mai importanta functie de la Microsoft s-au numarat seful Ford, Alan Mulally, si presedintele Oracle, Mark Hurd.

Numirea lui Nadella ii va nemultumi, insa, pe cei care considerau ca plecarea lui Ballmer ofera o oportunitate pentru instalarea unei persoane din exterior la conducerea Microsoft, noteaza Financial Times.

John Thompson, membru al board-ului Microsoft, il va inlocui pe Bill Gates in functia de presedinte, se arata in comunicat.

Gates a abandonat cursurile Universitatii Harvard in 1975 pentru a infiinta, impreuna cu Paul Allen, Microsoft si a detinut timp de peste 30 de ani postul de presedinte. in 2000 a cedat functia de director general lui Ballmer. Din 2008, Gates s-a implicat mai putin la Microsoft, in contextul timpului mai mare alocat activitatilor filantropice prin fundatia Bill & Melinda Gates.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.