Acasă Stirile zilei Mici fragmente care ar fi facut parte din ieslea lui Iisus vor...

Mici fragmente care ar fi facut parte din ieslea lui Iisus vor fi expuse intr-o biserica din Chicago!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Mici fragmente care ar fi facut parte din ieslea lui Iisus, printre care valul Fecioarei Maria si un fir din mantaua lui Iosif, vor fi expuse in biserica romano-catolica din Chicago, potrivit reuters.com.

Reverendul Jeremiah J. Boland, administratorul bisercii, spune ca nu este interesat de testarea cu carbon a obiectelor respective pentru a determina cu exactitate daca acestea provin de la inceputurile Erei Crestine.

„Vaticanul are propria modalitate de a determina originalitatea acestor fragmente. Eu sunt mult mai intreresat de ele din punct de vedere al obiectelor de cult”, a spus reverendul. Acesta a subliniat ca, din punctul sau de vedere, relicvele din iesle sunt „cu atat mai autentice cu cat au fost aduse in secolul V de pe Pamantul Sfant al Vaticanului”.

„Sunt persoane care ar putea contesta originalitatea relicvelor apartinand Mariei si lui Iosif, insa, de-a lungul secolelor, numeroase obiecte au fost venerate numai pe baza credintei si fara vreun temei stiintific”, a spus Jeremiah J. Boland.

Fragmentele din ieslea nasterii lui Iisus vor fi expuse intr-un relicvariu din cristal, acelasi care este folosit si pentru pastrarea moastelor.

Expozitia va cuprinde si alte fragmente de iesle aduse din Kenya, Irlanda, Itala, Franta, Polonia, Peru, Vatican, Mexic, Egipt si Ierusalim.

Sursa: rtv.net