Acasă Cultura Cinemagia Michael Haneke – „Lumea nefericită în filmele lui”

Michael Haneke – „Lumea nefericită în filmele lui”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Dacă acum doi ani retrospectiva filmelor regizorului austriac Michael Haneke, ce se numea Lumea nefericită în filmele lui spuneam despre acesta că este regizorul distins cu premiul Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes în anul 2009. Acum putem spune că a mai adăugat încă un mare premiu de la Cannes, anul acesta cu filmul Amour.

Haneke a mai primit Palme d’Or pentru filmul The white ribbon (Panglica albă) și  a mai regizat și alte filme ce trebuiesc amintite precum: Funny Games (Jocuri Stranii), La Pianiste (Pianista), Cache (Ascuns) și Das Schloss (Castelul).

Deși operele sale nu vor atinge niciodată audiențe hollywoodiene, filmele lui Haneke își lasă amprenta asupra urâtului pe care îl transformă întotdeauna în ceva unic și irecuperabil. De multe ori însuși Haneke și-a reproșat filmul în fața propriului ochi de privitor.

După cum chiar el  declară  „Aproape toate filmele mele analizează natura adevărului în cinema și presă. Eu spun întotdeauna că un film conține 24 de minciuni pe secundă ; e posibil ca minciunile să fie spuse în slujba unui adevăr suprem, însă nu întotdeauna.”

Cursa lui Haneke este departe de a se fi oprit, cel de-al doilea Palme d’Or îi va precede calea către alte numeroase premii, el mai are două nominalizări la premiile BAFTA, alte 30 de nominalizări și peste 40 de premii internaționale câștigate.

Puteți urmări mai jos imagini din filme aparținând lui Michael Haneke

Amour 2012

The White Ribbon 2009

Funny Games 2007

Cache 2005

C.M.I