Profesorul Michael Houghton, descoperitorul virusului hepatitic C, a adresat un mesaj special autoritatilor, medicilor si pacientilor romani care sufera de hepatita C, afirmand ca cei din urma ar trebui sa primeasca tratamentele noi, mult mai eficiente decat cele vechi folosite cu interferon.

Profesorul Michael Houghton le-a dat cateva sfaturi si purtatorilor virusului C pentru a incetini progresia bolii: nu trebuie sa consume niciodata alcool.

„In al doilea rand, studii serioase, publicate recent, au aratat ca un consum de 3 cesti de cafea pe zi incetineste evolutia fibrozei si scade posibilitatea de dezvoltare a unui cancer hepatic. Aceste lucruri simple la un pacient nou diagnosticat pot scadea riscul de complicatii ale bolii, chiar daca nu urmeaza imediat un tratament de ultima generatie. E simplu: bea cafea, nu alcool, daca esti purtator al virusului hepatitic C”.

Hepatita C este singura infectie virala cronica care poate fi vindecata. “Avem medicamentele care pot aduce vindecarea. De aceea, ar fi o tragedie ca in urmatorii 2-3 ani majoritatea purtatorilor de virus C sa nu aiba acces la aceste noi tratamente”, mai spune profesorul Michael Houghton.

In statisticile oficiale, 800 de mii de romani figureaza cu hepatita C.

“Recomandarea mea pentru autoritatile medicale si pentru politicienii din Romania este sa faca in asa fel incat tratamentele noi, fara interferon, sa fie disponibile imediat pentru pacientii cu forme avansate de hepatita, cu ciroza si cu cancer hepatic. Apoi, intr-un an de zile, sa negocieze pretul medicamentelor interferon-free , care oricum va fi mai mic decat acum, asa incat sa poata fi tratati toti pacientii cu forme usoare de hepatita C, dar care au risc de a dezvolta complicatii”, a afirmat profesorul Michael Houghton, potrivit unui comunicat citat de Descopera.ro.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.