La fel cum poti sa pastrezi mustul fara sa fermenteze si sa-l consumi toata iarna, exista si o metoda ca sa ai pepene rosu proaspat la iarna. Si nu vei fi nevoita sa-l cumperi din supermarket daca iti este pofta, ci vei avea un pepene rosu dulce si zemos crescut in sezonul lui.

Iata cum poti sa pastrezi pepenele rosu pana la iarna si care este metoda secreta dezvaluita de Bright Side.

Dupa ce ai ales un pepene rosu bun trebuie sa recurgi la urmatoarea solutie care-l va conserva si-l va pastra bun cateva luni de zile.

Metoda a fost folosita pentru prima data in India si implica folosirea unui strat de ceara care sa inveleasca complet pepenele rosu. Iata un ghid pas cu pas cum trebuie sa procedezi:

Sterge bine coaja pepenelui cu un prosop curat. Nu trebuie sa-l speli.

Topeste intr-un vas mai multe lumanari de tip pastila, folosind metoda de topire la aburi (asaza vasul cu lumanarile deasupra unui vas cu apa care fierbe). Scoate fiecare lumanare din recipient, indeparteaza fitilul si taie lumanarea in bucati mai mici pentru a se topi mai usor.

Ceara topita trebuie sa o lasi putin la racit inainte de a acoperi cu ea tot pepenele, folosind un strat gros.

Pentru a-l pastra trebuie sa-l asezi intr-o cutie plina de paie sau ziare si sa-l lasi intr-un loc intunecos, uscat si rece.

Verifica-l din cand in cand ca sa nu apara fisuri in stratul de ceara.

Cand vrei sa-l consumi trebuie sa indepartezi ceara si sa speli foarte bine coaja inainte de a-l felia, arata eva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.