Acasă Sanatate Metoda de slabire care intrece toate dietele traditionale!

Metoda de slabire care intrece toate dietele traditionale!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O noua metoda de slabire prinde teren in randul doritorilor de a pierde in greutate, si anume stimularea anumitor puncte ale fetei, precum fruntea si barbia, prin lovirea usoara cu degetele, care prezinta efecte de durata.

In cartea „The Tapping Solution for Weight Loss and Body Confidence”, de Jessica Ortner, autoarea sustine ca principalii adversari ai pierderii in greutate pentru persoanele care urmeaza o cura de slabire nu sunt ciocolata si cartofii prajiti, ci „mancatul emotional”, manifestat prin pofta irationala de dulciuri si alte alimente nesanatoase, pe care le consumam pentru a combate plictiseala, tristetea sau stresul, informeaza dailymail.co.uk.

In plus, dietele de slabire traditionale nu au efecte pe termen lung, iar 35% dintre persoanele care urmeaza o astfel de cura se ingrasa de obicei mai mult dupa ce nu o mai tin.

Metoda de slabire prin stimularea anumitor puncte ale fetei, prin lovirea si masarea usoara cu degetele, in loc sa interzica anumite alimente si sa recomande infometarea, declanseaza in schimb mecanismele psihice pentru inhibarea senzatiei de foame.

Aceasta tehnica presupune lovirea usoara a anumitor puncte de acupresopunctura de la nivelul fetei si a corpului, care determina disparitia poftei necontrolate pentru alimente nesanatoase.

Cunoscuta si sub denumirea de „tehnica eliberarii emotionale”, lovirea cu degetele a anumitor puncte ale corpului este o metoda dezvoltata de psihologi in anii ’70, care au descoperit ca reduce substantial stresul si nivelul de anxietate.

Oamenii de stiinta afirma ca fruntea, barbia si clavicula sunt zonele pe care oamenii le maseaza instinctiv cand sunt expusi unor situatii stresante.

Stimularea acestor puncte, potrivit unui studiu efectuat de Scoala medicala de la Harvard, reduce activitatea amigdalei, acea regiune a creierului care controleaza secretia de cortizol, „hormonul stresului”, asociat cu cresterea poftei de mancare si de dulciuri.

Astfel, stimularea acestor puncte prin lovirea usoara cu degetele reduce nivelurile de cortizol, fapt ce determina scaderea poftei de mancare si pierderea in greutate.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos