Cea de-a doua chakra, numita in limba sanscrita Svadisthana, este localizata in dreptul organelor genitale si are culoarea portocaliu.

Cand ea functioneaza normal, asigura legatura energetica intre prima chakra, a pamantului, si ce-a de-a treia, a inimii.

Principalele semne ca ar putea fi dereglata sunt disfunctiile rinichilor, impotenta (la barbati), frigiditate (la femei), intepenirea partii de jos a spatelui.

Aceasta chakra este legata de placere, de pasiune, adica de anumite actiuni ale noastre care ne fac sa ne simtim bine, dar care nu sunt indispensabile suprevietuirii.

in categoria placerilor care ne pot distruge viata intra consumul de droguri sau placerea de a juca la jocurile de noroc.

Persoanele pasionate de aceste doua placeri au centrul energetic al doilea disfunctional si trebuie sa il echilibreze. Daca nu sunt luate masuri, dezechilibrul poate crea alte dezechilibre la o chakra inferioara sau la cea superioara, deranjand astfel, buna functionare a corpului si ducand la pierderi masive de energie vitala pentru persoana in cauza.

Placerile trupesti sunt firesti, daca nu incalca regulile naturale ale fiintei.

Armonia celei de-a doua chakre se poate restabili prin bai fierbinti, practicarea inotului, prin practicarea unor tehnici de respiratie abdominala si de eliberare emotionala (in cazul in care simtiti ca aveti anumite resentimente fata de cineva).

Sursa: Secretele