Acasă Stirile zilei Meteorologii au facut anuntul! Vezi cum va fi vremea de Craciun!

Meteorologii au facut anuntul! Vezi cum va fi vremea de Craciun!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o prognoza valabila pentru perioada 19-25 decembrie, care prezinta valorile minime si maxime din fiecare regiune a tarii.

Vremea se pastreaza rece, chiar extrem de rece, iar probabilitatea de aparitie a ninsorilor de va fi mai ridicata in intervalul 19 – 20 decembrie, dar si 23 – 25 decembrie, insa nu in toate regiunile tarii.

BANAT

Valorile termice diurne nu vor prezenta variatii semnificative pe tot parcursul intervalului de prognoza, urmand a se inregistra, in medie, maxime termice de 1 – 3 grade. Noptile vor fi reci, cu valori de temperatura ce se vor situa sub limita de inghet, cand media regionala va fi in jur de -8 grade, caracterizand o vreme deosebit de rece pentru aceasta perioada din an. Probabilitatea aparitie a precipitatiilor de va fi mai ridicata in intervalul 19 – 20 decembrie si 23 – 25 decembrie.

CRIsANA

La inceputul intervalului de prognoza media temperaturilor maxime se va situa in jurul valorii de 0 grade, apoi aceasta va marca o crestere usoara si treptata si va fi de 1 – 3 grade. Minimele nocturne vor fi mai coborate decat mediile climatologic specifice acestei perioade si se vor incadra, in medie, intre -6 – -4 grade. Probabilitatea aparitie a precipitatiilor de va fi mai ridicata in intervalul 19 – 20 decembrie si 23 – 25 decembrie.

TRANSILVANIA

Media regionala a temperaturilor maxime va marca o crestere si va depasi usor pragul de 0 grade. Temperaturile minime vor caracteriza o vremea deosebit de rece pentru aceasta perioada, cu o medie de – 9 – -7 grade. Probabilitatea aparitie a precipitatiilor de va fi mai ridicata in intervalul 14 – 16 decembrie.

MARAMUREs

Valorile maxime de temperatura vor creste usor, pana spre valori medii, de aproximativ 0 – 1 grad. Minimele nocturne se vor situa pe tot parcursul intervalului de prognoza mult sub pragul de inghet, cu valori medii de aproximativ -9 – -7 grade, dar in intervalul 17-19 decembrie va fi ger, media regionala situandu-se sub -10 grade. Precipitatiile vor fi prezente in fiecare zi, dar mai ales pe 19 decembrie, respectiv in intervalul 23-25 decembrie, acestea se vor semnala pe arii relativ extinse si vor fi posibil mai insemnate cantitativ.

MOLDOVA

Temperaturile maxime vor scadea accentuat, dupa care vor varia usor de la o zi la alta si se vor situa in jurul pragului de inghet, in medie, de -2 – -1 grad in intervalul 16-18 decembrie si spre 1 – 2 grade in restul zilelor. Minimele nocturne vor fi mult sub 0 grade, caracterizand o vremea deosebit de rece pentru aceasta perioada, cu valori in medie regionala de -9 – -8. Vor fi precipitatii indeosebi in zilele de 19 si 20 decembrie, cand se vor semnala pe arii mai extinse si posibil mai insemnate cantitativ.

DOBROGEA

Temperaturile maxime vor scadea de la medii in jurul a 9 grade, pana spre -1 – 0 grade, valori mai mici decat mediile multianuale specifice perioadei. Va exista o usoara crestere termica pana la medii de 2 – 3 grade, iar pana la sfarsitul intervalului vor fi doar usoare variatii in jurul acestora. Valorile termice nocturne vor fi predominant negative si vor varia usor de la medii de -6 – -4 grade, la medii in jurul a -2 grade. Vor fi precipitatii in jurul datei de 20 decembrie, dar si in restul intervalului se mentin conditiile de aparitie a acestora.

MUNTENIA

Valorile termice diurne vor marca o usoara crestere pana la valori, in medie, de 2 – 3 grade, iar pana la sfarsitul intervalului variatiile vor fi nesemnificative. Minimele termice vor fi negative si vor varia usor de la medii de -8 – -7 la medii de -6 – -5 grade. Vor fi precipitatii in zilele de 19 si 20 decembrie, dar si in restul intervalului se mentin conditiile de aparitie a acestora.

OLTENIA

Va exista o usoara crestere termica pana la medii de 3 – 5 grade, iar pana la sfarsitul intervalului vor fi doar usoare variatii in jurul acestora. Minimele termice vor fi negative si vor varia usor de la medii de -8 – -7 grade la medii de -6 – -5 grade. Vor fi precipitatii in jurul datei de 24 decembrie, iar in restul intervalului conditiile de aparitie a acestora vor fi reduse.

LA MUNTE

La munte va exista o crestere termica, mai importanta in a doua saptamana, pana la medii de -2 – 0 grade. Valorile termice nocturne se vor situa intre – 9 – -7 grade. Vor fi precipitatii pe arii relativ extinse si posibil mai insemnate cantitativ in jurul datelor de 20 si 24 decembrie, dar si in restul intervalului, insa pe spatii mai mici si in general slabe.