Acasă Sanatate METALUL pe care il INHALAM zi de zi fara sa ne dam...

METALUL pe care il INHALAM zi de zi fara sa ne dam seama! Creierul poate da in DEMENTA daca acumuleaza in EXCES aceasta substanta!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Acest metal il gasim in zilele noastre in mii si mii de produse de uz cotidian, iar acumularea in exces in organismul uman poate avea efecte extrem de nocive asupra creierului.

Foarte multe produse pe care le folosim zilnic (alimente, cosmetice, medicamente) contin aluminiu, care acumulat in creier poate favoriza aparitia maladiei Alzheimer, avertizeaza profesorul Christopher Exley, de la Keele University. Acesta trage un semnal de alarma in privinta aluminiului pe care il ingeram zilnic, fara sa stim.

Anumite alimente procesate precum ceaiul, vinul, bauturile carbogazoase, produsele cosmetice ori medicamentele (precum aspirina) contin aluminiu care, cu vremea, se depoziteaza la nivelul creierului, si poate duce la aparitia precoce a bolii Alzheimer sau la inrautatirea simptomelor ei.

Cercetari anterioare descoperisera o legatura intre aluminiul din deodorante si aparitia cancerului.

Scoarta terestra contine foarte mult aluminiu si acesta se gaseste in mod natural in alimente, deoarece plantele il absorb din pamant si din apa.

Aluminiul este prezent in prajituri si biscuiti, ca agent de crestere, in coloranti alimentari (bauturi pe baza de malt, vinuri, bauturi racoritoare carbogazoase), in multe cosmetice (talc, paste de dinti, lotiuni de protectie solara, antiperspirante), precum si medicamente (ca aspirina,anti-acide, vaccinuri).

Raportul sau a fost publicat in jurnalul Frontiers in Neurology.

Sursa: observator.tv

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos