Facebook nu mai este ce a fost… o platforma gratuita, asa cum promitea fondatorul acesteia! Facebook forteaza brandurile (paginile) si utilizatorii sa plateasca pentru postari, pentru a le face vizibile tuturor „fanilor” si „prietenilor” deja existenti, arata jurnalul.ro

Mai exact, EdgeRank, algoritmul care determina ce mesaje apar in News Feed-ul dumneavoastra, a fost modificat „miseleste”, astfel incat un procent infim, 15% dintre prietenii sau fanii unei pagini (selectati aleator), vor vedea ce publicati pe Facebook, restul de 85% traind cu impresia ca ati murit si va vor putea urmari activitatea numai accesand regulat profilul sau pagina dumneavoastra.

Ca sa poata ajunge la TOATA lumea din lista sau la MAI MULTI fani ai unei pagini, fiecare postare in parte trebuie platita. Suma necesara este stabilita in conformitate cu volumul de utilizatori/prieteni care au dat „like” paginii de facebook. Si nu este o suma mica. Aceasta poate fi obtinuta prin consultarea butonului de „promote”, incorporat in partea de jos a postarii.

Masura a provocat furie in randul utilizatorilor de FaceBook, acuzatiile de furt catre platforma de socializare crescand exponential cu fiecare zi. Principala nelamurire a majoritatii celor care au condamnat masura retelei de socializare consta in obligarea la plata pentru un serviciu care pana acum era GRATIS si care este logica in a plati pentru prieteni sau sustinatori care au dat „like” si s-au abonat de bunavoie la profil. Mai mult, care mai e rostul de a te abona la o pagina sau de a deveni „prieten” daca nu poti vedea tot ce publica respectivul?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.