In medicina traditionala chineza, meridianele sunt considerate ca formand sistemul principal de comunicatie prin care circula energia subtila universala a vietii. Sistemul celor 12 meridiane conexeaza, din punct de vedere subtil, energetic, 12 grupe de organe si functii ale corpului, cu toate aspectele lor fiziologice precum si aspectele senzoriale si emotionale ale fiintei noastre.

 

Cu 5.000 ani in urma, medicii chinezi au descoperit sute de puncte focar energetice (situate de-a lungul meridianelor) asupra carora se poate actiona (prin tehnici de acupunctura si presupunctura), pentru a obtine astfel efecte terapeutice la nivelul organelor interne (aceasta datorita faptului ca respectivele puncte focar constituie in microcosmosul fiintei umane, focare corespondente cu sfere specifice de energie din Macrocosmos).

Meridianele sunt constituite de fapt din 2 nadi-uri simetrice care sunt situate pe partea stanga si pe partea dreapta a corpului uman, corespunzatoare energiilor preponderente Yin si respectiv preponderant Yang, care circula prin cele 2 nadi-uri, noteaza steaua-divina.ro.

Meridianul plaman

– Protejeaza corpul impotriva frigului si impiedica aparitia racelii;

– Regleaza porii pielii, ceea ce face ca acestia sa se modifice in acord cu variatiile de temperatura;

– Permite asimilarea energiei subtile prin intermediul structurii eterice asociate plamanului;

– Se recomanda operarea energetica asupra acestui meridian in caz de afectiuni ale plamanilor, gatului, membrele superioare;

– Acest meridian este in legatura subtila cu Meridianul Intestin gros;

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.