Acasă Stirile zilei Tech Meniul SECRET din TELEFONUL tau! Cat de necesar este si cum il...

Meniul SECRET din TELEFONUL tau! Cat de necesar este si cum il poti ACCESA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Meniul secret al unui telefon iti poate fi sau nu necesar, de obicei doar atunci cand ai probleme cu acesta poti verifica ce anume nu functioneaza la standarde normale.

Daca ai un telefon Samsung si vrei sa verifici cat de bine ii functioneaza senzorii, ecranul sau alte elemente, poti accesa un meniu ascuns rezervat pentru cei din service. In aplicatia de format numere poti introduce o combinatie de cifre si caractere si ai acces la acest meniu, dupa cum scrie playtech.ro.

Ce poti face in acest meniu? Ei bine, nu este unul in care sa faci root sau sa modifici ceva esential in telefon. Poti, spre exemplu, sa schimbi canalele de culoare afisata pe ecran pentru a verifica daca ai pixeli morti. Spre exemplu, daca ai un pixel albastru o sa il vezi imediat pe un fundal rosu sau verde. De asemenea, poti verifica acuratetea senzorilor, precum giroscop sau accelerometru.

Cele mai bune telefoane au si o busola integrata, aceasta poate fi verificata tot in acest meniu. Mai exista si touchscreen test pentru a verifica daca ecranul tau tactil de pe telefon raspunde corect la comenzi sau daca trebuie sa il duci la reparat. Trebuie, in acest sens, sa trasezi o linie neagra in diagonala pe ecran. Nu te mira daca nu iti iese una dreapta.

Mai poti verifica sunetul in difuzoare, in casca pentru apeluri vocale si camera foto. De asemenea, poti testa cat de bine functioneaza mecanismul de vibratie din telefon.

Meniul SECRET din TELEFONUL tau! Cat de necesar este si cum il poti ACCESA!2