Acasă Sanatate Medicina chineza dezvaluie secretele unghiilor de la maini! Vezi ce indica acestea

Medicina chineza dezvaluie secretele unghiilor de la maini! Vezi ce indica acestea

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Portiunea alba de la baza unghiilor este o zona sensibila si foarte importanta a structurii unghiei, si anume lunula.

Coloratia alba a lunulei se datoreaza faptului ca vasele sanguine de sub unghie sunt acoperite in aceasta zona cu piele. Cea mai vizibila lunula este cea a unghiei degetului mare, dar se poate intampla ca uneori lunula sa nu fie vizibila deloc la unele unghii. Acest lucru depinde de grosimea cuticulelor si de masura in care acestea acopera unghiile.

Vatamarea lunulelor poate duce la deformarea unghiilor. Mai mult, potrivit medicinei alternative, lunula poate ascunde informatii importante despre starea generala de sanatate a corpului.

De exemplu, potrivit medicinei chineze, absenta unei lunule vizibile poate semnala anemie sau malnutritie, in timp ce paloarea sau nuanta albastrie a lunulei poate indica existenta unui diabet. Daca lunula prezinta puncte rosiatice, este posibil ca persoana respectiva sa sufere de o boala cardiovasculara.

Lipsa lunulei sau o lunula de dimensiuni foarte mici poate indica probleme de digestie datorate unui metabolism lent sau toxicitatii crescute a organismului. Medicii chinezi sustin ca o persoana sanatoasa trebuie sa aiba sapte sau opt lunule vizibile. Daca lunulele se intalnesc doar la unghiile degetelor mari, este posibil sa suferi de disfunctii renale. O unghie normala trebuie sa aiba o coloratie rozalie, sa fie arcuita, bine definita si sa aiba o consistenta dura.

Lunula indica si cat de energic esti. Acest aspect se presupune a fi direct proportional cu intensitatea albului lunulei. O lunula sanatoasa trebuie sa fie ferma si sa aiba marginile bine definite. In caz de boala, lunula reactioneaza imediat, modificandu-si culoarea si reducandu-si dimensiunile, fenomen reversibil dupa insanatosire.

Sursa: Secretele, Autor Razvan