Medicamentul revolutionar care trateaza cu succes 80% din cazurile de leucemie! – Cap Limpede

Medicamentul revolutionar care trateaza cu succes 80% din cazurile de leucemie!

Un nou medicament numit Venetoclax va fi aprobat în scurt timp de Food and Drug Administration din Statele Unite ale Americii. Acesta poate trata pacientii bolnavi de leucemie limfocitara cronica (LLC).

LLC este una dintre cele mai comune forme de leucemie la adulti. În timpul unor teste clinice 80% din pacientii care au fost tratati cu Venetoclax au sustinut ca forma lor de cancer a intrat în remisie partiala sau totala.

Dezvoltat în Australia de-a lungul a zeci de ani, Venetoclax se administreaza sub forma de tablete. În cazul persoanelor deja tratate acestia au declarat ca nu au resimtit niciun efect secundar.

,,Nu a avut niciun efect secundar, nciunul,” a declarat Robert Oblak, unul dintre pacienti. Oblak considera ca este a 11-a persoana din lume caruia la un an de la tratament boala i-a intrat în remisie.

Click pe aceeasi tema:  Specialistii de la Harvard dezvaluie mancarea minune care ne tine departe de cancer!

Faza a doua a a testelor implica 107 pacienti cu varste peste 18 ani, bolnavi de LLC, care au încercat un anumit tip de tratament. De asemenea, pacientii trebuiau sa aiba o anomalie a cromozomului din celulele leucemice, numita suprimare 17p, ceea ce înseamna ca pacientilor le lipseste o parte a cromozomului care suprima dezvoltarea cancerului.

Expertii le-au cerut pacientilor sa ia cate o pastila pe zi timp de cinci saptamani gradual, de la 20mg pana la 400mg. La sfarsitul testelor în care au fost implicati pacienti si cercetatori din 31 de centre din Statele Unite ale Americii, Canada, Marea Britanie, Germania, Polonia si Australia, patru din cinci pacienti au avut parte de rezultate pozitive, boala intrand în remisie completa la unu din cinci pacienti.

Click pe aceeasi tema:  Proaspat intors din DUBAI, Tariceanu ameninta cu razboiul civil! Cine este cu adevarat presedintele Senatului?

,,Pacientii fac o noua terapie de inhibare a proteinelor care mentin celulele canceroase în viata,” a declarat Richard Pazdur, de la Food and Drug Administration Centre for Drug Evaluation and Research, scrie doctorulzilei.ro.

,,Pentru anumiti pacienti bolnavi de LLC care nu au avut parte de rezultatele pe care le asteptau de la alte terapii, Venclexta ar putea fi o noua obtiune,” a adaugat el.

Cum functioneaza medicamentul?

Venetoclax repezinta noua generatie de imuno terapie împotriva cancerului, fiind conceput sa actioneze asupra zonelor slabite din sistemul imunitar, precum lipsa unei portiuni de cromozom. În cazul pacientilor cu LLC care au si suprimarea 17p, celulele maligne nu prolifereaza atat de mult, însa nu mor deoarece raspunsul sistemului imunitar asupra corpului este împiedicat de nivelul crescut al proteinei BCL2 care le tine în viata.

Click pe aceeasi tema:  Monica Pop da cartile pe fata despre boala ei! Recomand tuturor bolnavilor de cancer sa nu stea acasa! Din cei care nu mai sunt in viata 80% au stat acasa!

,,Venetoclax actioneaza prin blocarea actiunii lui BCL2, permitand moartea celulelor asa cum ar fi trecut de fapt,” a declarat John Seymour.

Asadar, noul tratament nu doreste sa omoare celulele canceroase, ci sa restabileasca echilibrul

spre