Acasă Sanatate Medicamentul de aur utilizat in TRATAREA CANCERULUI!

Medicamentul de aur utilizat in TRATAREA CANCERULUI!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Medicamentul de aur format din particule minuscule de aur ar putea ajuta la tratarea cancerului cerebral, potrivit unui studiu.

Oamenii de stiinta au conceput acoperirea unor sfere extrem de mici de aur cu un medicament pentru chimioterapie. Cand micile particule de aur au fost introduse in celulele tumorale, replicarea acestora a fost stopata si numeroase celule bolnave au disparut.

Cercetatorii spera ca astfel pot furniza o modalitate de a tinti tipuri de cancer care sunt dificil de tratat, scrie BBC.

Glioblastomul multiform este o forma comuna de cancer cerebral care afecteaza mai mult de 4.000 de adulti din Marea Britanie.

Desi exista tratamente, acestea au eficacitate limitata, cele mai multe persoane cu astfel de tumori murind in termen de cinci ani de la diagnosticare.

Cercetatorii au creat nanosfere, particule de patru milioane de ori mai mici decat sectiunea transversala a unui fir de par uman, in miezul carora au fost plasate bucati extrem de mici de aur inconjurate de straturi de Cisplatin, un medicament utilizat in chimioterapie.

In studiile pe esantioanele de pacienti cu cancer, sferele au parut ca sporesc eficacitatea radioterapiei si chimioterapiei conventionale, imbunatatind sansele ca toate celulele tumorale sa fie ucise.

Oamenii de stiinta au testat nanosferele pe probe tumorale de creier extrase in timpul interventiilor chirurgicale. Celulele canceroase au fost apoi supuse unei doze de radioterapie, conform tratamentului disponibil in prezent. Radioterapia a atacat nu numai celulele tumorale, ci a si excitat electronii inauntrul acelui miez de aur, acestia declansand distrugerea materialului genetic (ADN) canceros.

Acest proces a condus, de asemenea, la eliberarea de obisnuita chimioterapie, permitand Cisplatinei sa lucreze asupra tumorii acum slabite.

Profesorul Sir Mark Welland de la St. John College din Cambridge, care a lucrat la elaborarea acestei tehnici, a declarat ca aceasta are un dublu efect devastator si, prin combinarea acestei strategii cu tintirea celulelor bolnave cu ajutorul substantelor anticancerigene, se poate dezvolta, in viitor, o terapie pentru glioblastom si alte tipuri de cancer.

Dr. Colin Watts, neurochirurg implicat in studiu, citat de BBC este de parere ca celulele canceroase trebuie sa fie atacate in acelasi timp cu mai mult de un singur tratament.

„Acest lucru este important, deoarece unele forme de cancer sunt mai rezistente la un tip de tratament decat altele”, a explicat sursa citata.

Cercetatorii sustin ca acest studiu este promitator, dar vor mai fi necesare numeroase teste inainte de a-l putea considera parte a unui tratament standard impotriva acestei maladii.

Ei spera sa inceapa studiile pe oameni in anul 2016 si lucreaza la dezvoltarea unor experimente care implica si alte tipuri de tumori.

Sursa: agerpres.ro