Acasă Sanatate Medicamentele consumate des de romani ii pot imbolnavi de cancer!

Medicamentele consumate des de romani ii pot imbolnavi de cancer!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

Este cunoscut faptul ca romanii sunt campioni la consumul de antibiotice. Trei la suta dintre romani iau in fiecare zi antibiotice, iar Romania consuma cu 70 la suta mai mult decat media europeană, declara in urma cu un an ministrul Sanatatii.

Cancerul de colon devine o boala din ce in ce mai raspandita, cauzata in principal de antibiotice care, luate pe termen lung, au un impact semnificativ in corp. Unul dintre riscurile la care te supui este faptul ca acestea au ca efect eliminarea bacteriilor din colon. Insa, odata cu bacteriile care cauzeaza infectia, sunt inlaturate si altele care sunt benefice organismului.

In 2014, cercetatorii au realizat studii care arata clar legatura dintre riscul mare de a face cancer de colon si administrarea de antibiotice. Totodata, studii anterioare au aratat ca persoanele cu o diversitate mica a bacteriilor din colon sunt predispuse la aceasta boala.

Antibioticele in exces, de vina pentru formarea polipilor colonici
Modificarea microbiomului, care este un ecosistem de microbi si bacterii in tractul nostru intestinal, reduce rezistenta la bacterii, fapt care duce la dezvoltarea formatiunilor precanceroase ale colonului, cunoscute sub numele de polipi, conform specialistilor.

Polipii din tractul intestinal sunt mase mici de celule care se pot dezvolta pe mucoasa colonului. Desi, in mod normal, nu au efecte negative in corp, acestia pot prevesti cancerul colorectal, care include atat cancerul de colon, cat si cancerul de rect.

S-au facut studii in perioada 2004-2010, publicate in revista Gut, in care au fost implicate mai mult de 16.000 de femei cu varsta de peste 60 de ani. Rezultatele au aratat ca participantele care au luat antibiotice timp de doua luni sau mai mult sunt mai expuse riscului de a dezvolta polipi colonici.

Potrivit site-ului Mercola.com, persoanele cu varsta intre 20 si 30 de ani care iau antibiotice pe o perioada de cel putin doua luni au un risc cu 36% mai mare de a face polipi pe colon, iar cele cu varsta intre 40 si 50 de ani au cu 70% mai multe sanse sa se confrunte cu aceasta problema.

Sursa: bzi.